Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ugen i mode

Nyheder fra ind- og udland: en alvorlig opsang til modebranchen, Nike pop-up i København og engle på catwalken.
Nyheder fra ind- og udland: en alvorlig opsang til modebranchen, Nike pop-up i København og engle på catwalken.

Hvis der er en ting modefolk og -fans bør se i denne uge, er det den video Business of Fashion har lagt op på deres site, fra deres Voices-event i sidste uge. Her adresserer en af USA’s dygtigste castingdirektører, James Scully, en af modebranchens helt store problemer: den måde modeller bliver behandlet på, i og af branchen, som i hans øjne er uværdig. Han kommer ind på urimelige arbejdsforhold, manglende diversitet og decideret mobning grundet vægt.

Sneaker fans kan godt glæde sig til senere i dag. Nike åbner nemlig pop-up-shop i København. Location er endnu ikke offentliggjort, men man kan skrive sig op hos Nike og få tilsendt information, så snart butikken er åben. Og fortvivl ej, hvis du ikke får gjort det, og hold i stedet udkig efter en stor skotøjsæske – det er nemlig den form butikken kommer i.

Designer Trine Lindegaard holder sammen med en række andre brands Afropolitiansk Julebazar i denne weekend. De gamle haller på Enghavevej bliver ramme for et udvalg af unikke produktioner udviklet i tæt samarbejde med afrikanske kunsthåndværkere under gode arbejdsforhold og til ordentlig løn. Åben søndag fra kl. 12-18 på Enghavevej 80-82.

Denne uge var stor på showfronten. Både Victoria’s Secrets engle gik ned af catwalken akkompagneret af Lady Gaga, Bruno Mars og The Weeknd og Karl Lagerfeld præsenterede Chanels Métiers d’Art-kollektion på det legendariske pariserhotel The Ritz – her gik blandt andre Lily-Rose Depp, Pharell Williams, Willow Smith og Cara Delevigne rundt blandt de inviterede gæster.