Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Sådan bliver årets julehandel

Dansk Erhvervs prognoser peger i retning af, at julesalget i vil være højere end sidste års julemåned.
Dansk Erhvervs prognoser peger i retning af, at julesalget i vil være højere end sidste års julemåned.

Julehandlen forventes i år at lande på omkring 8,3 mia. kroner, og derved være højere end sidste år, hvor julehandlen endte på 8,2 mia. kroner. Det svarer til, at en gennemsnitslig husstand har et merforbrug i julemåneden på 3.100 kroner.

Dansk Erhverv forventer en fjerdedel af den samlede julehandel vil være inden for beklædningskategorien, og at danskerne vil shoppe for 1,9 mia. kroner tøj i december.

Nethandlen vokser år for år
Nethandlen bliver en større og større del af danskernes indkøbsmønstre, og julehandlen bliver ikke nogen undtagelse, hvis Dansk Erhvervs prognoser holder stik. I år estimeres onlinehandlen til at blive 1,8 mia. kroner, og vil derved udgøre cirka 22% af den samlede julehandel. Sidste år shoppede danskerne julegaver for 1,3 milliarder over nettet.

Denne øgede onlinehandel sås også under årets Black Friday, hvor hver ottende køb, der blev foretaget online og ikke i en fysisk butik. En udvikling, der sandsynligvis også vil komme til udtryk i december.

Julehandlen inkluderer det mersalg, forbrugerne foretager i december, og tager derved ikke højde for den del af juleindkøbene, der finder sted i november – hvor Black Friday igen i år har slået salgsrekord. I forbindelse med at Fashion Forum spurgte de danske brands og butikker om deres holdning til Black Friday, gav flere udtryk for, at Black Friday går ud over julehandlen, fordi kunderne allerede køber deres julegaver i slutningen af november – og til nedsat pris. Hvorvidt dette års Black Friday vil have indflydelse på den forestående julehandel, de kommende uger vise.