Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Telegrammet: Ugen i mode

Ikonisk modehus har lavet en kortfilm i anledning af dets 160-års jubilæum, et langvarigt designsamarbejde stopper og se pelsen, Pernille Teisbæk har designet.
Ikonisk modehus har lavet en kortfilm i anledning af dets 160-års jubilæum, et langvarigt designsamarbejde stopper og se pelsen, Pernille Teisbæk har designet.

I sensommers kunne flere medier fortælle, at Pernille Teisbæk skulle designe en pels for Kopenhagen Fur. Resultatet er en minkkåbe, som er lavet i et begrænset antal og forhandles eksklusivt hos Holly Golightly for 35.000 kroner. Pelsen er blandt andet inspireret af filmen, The Royal Tenenbaums fra 2001, hvor skuespillerinden, Gwyneth Paltrow er iklædt en karamelfarvet pels.

I denne uge blev det igen slået fast, at skuespillerinden, Kirsten Stewart, er en Chanel-yndling. Endnu engang skal hun lægge ansigt til en Chanel-kampagne, denne gang med tasken, Gabrielle, som man kunne se på catwalken denne sommer. Karl Lagerfeld fortæller, at Kirsten Stewart er perfekt som repræsentant for det, modehuset står for i dag.

Samarbejdet mellem David Beckham og H&M er ved at nå til vejs ende. H&M har valgt ikke at forlænge kontrakten med fodboldikonet, som siden 2011 har designet blandt andet undertøj og regntøj for retailgiganten. I stedet indleder H&M et samarbejde med den canadiske R&B-sanger, Abel Tesfaye, bedre kendt som The Weeknd.

I anledningen af Burberrys 160-års jubilæum, der finder sted denne jul, hylder modehuset grundlæggeren Thomas Burberry i en kortfilm. Filmen giver et kort indblik i Thomas Burberrys liv gennem det 20. århundredes op- og nedture. Matt Charman har skrevet filmen, som Oscar-vinderen, Asif Kapadia, har instrueret. I filmen opleves blandt andre Domhnall Gleeson i hovedrollen som Thomas Burberry, Sienna Miller som grundlæggerens fiktive kæreste, Lily James som piloten, Betty Dawson og Dominic West som polarforskeren, Sir Ernest Shackleton. Se kortfilmen, The Tale of Thomas Burberry, herunder.