Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Stormagasin på vej til Aalborg

Magasin åbner deres syvende varehus i Danmark i landets fjerdestørste by med en investeringssum på 100 millioner kroner.
Magasin åbner deres syvende varehus i Danmark i landets fjerdestørste by med en investeringssum på 100 millioner kroner.

I kølvandet på et rekordregnskab melder Magasin ud, at et nyt varehus er på vej. Det skal ligge i landets fjerdestørste by, Aalborg, og det 7.500 kvadratmeter store stormagasin skal ifølge planen åbne i 2018.

”Vi investerer dele af vores overskud i moderniseringer, nye serviceoplevelser og flere brands. Nu investerer vi også i en helt ny Magasin, som vi er glade for at kunne fortælle åbner i Aalborg,” fortæller Magasins økonomidirektør, Peter Fabricius.

Det vurderes, at Magasin investerer i omegnen af 100 millioner kroner på det nye projekt. Nøjagtig hvor mange forretninger, samt hvilke brands og produkter varehuset i Aalborg skal huse, kan økonomidirektøren endnu ikke oplyse. Men han påpeger, at der vil være noget for alle, især de unge, som i stigende grad handler i Magasin – sidste år var andelen af kunder under 30 år på 45%.

Varehuset bliver en del af Friis Shoppingcenter og med de mange kvadratmeter følger mange nye stillinger. Hvor mange ansatte, Magasin skal ansætte, ved Peter Fabricius endnu ikke.

Med det nye varehus er det anden gang, at Magasin åbner i Aalborg. I 2005 lukkede varehuset i den nordjyske by på grund af dårlig økonomi, skriver Finans. Det var dengang, hvor stormagasinkæden kæmpede med underskud – men den skude er vendt i dag.

I det nye årsregnskab fremgår det, ifølge Finans, at der i alt blev handlet for 2,85 milliarder i Magasins seks varehuse og webshop. Det sikrede et resultat på 179 millioner kroner før skat, hvilket er det bedste resultat i Magasins historie.