Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Telegrammet: Ugen i mode

Josephine Skriver designer i en god sags tjeneste, de nominerede til The Fashion Awards 2016 er afsløret og GANNI har indledt samarbejde med verdenskendt blogger.
Josephine Skriver designer i en god sags tjeneste, de nominerede til The Fashion Awards 2016 er afsløret og GANNI har indledt samarbejde med verdenskendt blogger.

I denne uge afslørede British Fashion Council de nominerede til The Fashion Awards 2016. Kreativ direktør hos Gucci, Alesandro Michele, er nomineret i kategorierne International Accessories Designer og International Ready-To-Wear-Designer sammen med Jonathan Anderson, Loewes kreative direktør, mens Adidas er nomineret som International Urban Luxury Brand. D. 5. december bliver vinderne afsløret til en gallaceremoni, der skal være et globalt event og et miks af Oscar-uddelingen og The Met Ball.

GANNI har slået sig sammen med en af verdens største modebloggere, italienske Chiara Ferragni, der er kvinden bag The Blonde Salad, i et nyt designsamarbejde. Før har Chiara Ferragni lavet designsamarbejder med Giuseppe Zanotti, MSGM og N° 21.

Fra et samarbejde til et andet. Den danske topmodel, Josephine Skriver, har sammen med solbrillebrandet, Illesteva, kreeret et par solbriller i en god sags tjeneste. Solbrillerne, der kan købes lige her, skal rette opmærksomhed på AIDS, og salget går ubeskåret til KCA, Keep a Child Alive.

I går lancerede H&M en ny H&M Club tiltænk modegigantens mange kunder. Den nye kundeklub giver adgang til tilbud, rabatter og mulighed for deltagelse i events – eksempelvis i forbindelse med lanceringen af KENZO x H&M. Derudover kan man optjene point, både når man shopper online og i de fysiske butikker, som kan indløses løbende.

Der har floreret rygter om, at designeren bag Comme de Garçons, Rei Kawakubo, skal udstille på The Met til foråret – og det er nu blevet bekræftet. Foruden Yves Saint Laurent, der udstillede i 1983, er 74-årige Rei Kawakubo blot den anden nulevende designer, der får lov til at udstille på The Met. Ifølge kurator, Andrew Bolton, har Rei Kawakubo ændret modens retning, og der er meget få designere i dag, som formår at være sin egen, men hun er en af dem. Til foråret udstilles 100 til 120 designs fra 1981, hvor Rei Kawakubo afholdte sit første show i Paris, op til i dag.

I dag åbner der en ny butik i København, hvis vision er at sætte tempoet i modebranchen ned. SLOW Fashion 1123 har fokus på bæredygtigt design og inviterer til åbningsfest i dag kl. 17:00-21:00 på Gothersgade 153.