Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Københavns Kommune støtter fortsat DAFI og modeugen

DAFI og Copenhagen Fashion Week kan i 2017 og 2018 se frem til at modtage 3,6 millioner fra Københavns Kommune.
DAFI og Copenhagen Fashion Week kan i 2017 og 2018 se frem til at modtage 3,6 millioner fra Københavns Kommune.

Budgettet for Københavns Kommune i 2017 er netop forhandlet på plads, og det er besluttet at forlænge støtten til DAFI og Copenhagen Fashion Week i 2017 og 2018.

Københavns Kommune har bevilget 3,6 millioner kroner til København som international modeby, hvoraf 2,5 millioner går til Danish Fashion Instutite og organisationens arbejde med bæredygtighed herunder Copenhagen Fashion Summit, og 1,1 million går til Copenhagen Fashion Week. Beløbet modtages både i 2017 og 2018. DAFI og Copenhagen Fashion Week er altså stadig en politisk prioritet af forskellige årsager, ifølge to borgmestre fra Københavns Kommune.

”Med modeugen har DAFI sat København på verdenskortet som en kreativ designby. Samtidig har DAFI med festivaler og events som tøjbyttemarkeder formået at åbne branchen op, så modeugen også kommer københavnerne til gode. Bæredygtighed har DAFI gjort et stort arbejde for at sætte på den danske og internationale dagsorden, for eksempel gennem Nice og Fashion Summit,” siger Kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF).

Ud over det kulturelle aspekt, påpeger Beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev (RV) også, at DAFI og modeugen har stor betydning for beskæftigelsen:

“Ikke alene er modeugen en kæmpegevinst for København økonomisk, kulturelt og socialt, men modebranchen sikrer også vigtige arbejdspladser. Det er en branche, som formår at udvikle sig og være nyskabende, og det ser vi også med DAFIs målrettede arbejde med bæredygtighed. Derfor er jeg glad for, at det er lykkes igen at få Københavns Kommune til at bakke op om modeugen og DAFIs vigtige arbejde.”

Kommunal opbakning er afgørende for DAFI og modeugen, og administrerende direktør for Danish Fashion Institute, Eva Kruse, er tilfreds med udfaldet af budgetforhandlingerne:

“Københavns Kommunes fortsatte støtte til modebranchen er en uundværlig faktor for vores arbejde. Vi er glade for, at kommunen øger sit bidrag til DAFI og vores arbejde med bæredygtighed og Copenhagen Fashion Summit, der er omdrejningspunkt for vores nye strategi. Ikke mindst er vi glade for, at kommunen også fortsat støtter modeugen, da den er den vigtigste salgsplatform for branchen.”

Begge borgmestre mener, at det fortsat er vigtigt at sætte penge af på budgettet til at fremme dansk mode.

”Jeg håber og tror på, at den danske modebranche vil fortsætte med at sikre international opmærksomhed omkring dansk design og skabe vækst, udvikling og vigtige arbejdspladser for København og resten af Danmark, samtidig med at branchen fastholder sit fokus på bæredygtighed. Modebranchen er et eksempel på, hvordan kreativ vækst sagtens kan foregå med omtanke,” siger Anna Mee Allerslev, og Carl Christian Ebbesen supplerer:

”Som kulturborgmester vil jeg opfordre til, at modeugen bliver et endnu større københavnerevent og et samlingspunkt mellem modebranchen, handelslivet og nogle af byens kulturinstitutioner. Derudover håber jeg, at DAFI fortsat vil arbejde for at påvirke fremtidens modeindustri både i forhold til bæredygtighedsdagsordenen ved at inddrage og oplyse forbrugeren, men også i forhold til at gå forrest i at inddrage andre aktører til en debat om muligheden for at hjemtage dele af design-produktioner og -processerne til Danmark.”