Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Trendbøger er nu til låns

Deleøkonomien indtager nu også markedet for trendbøger.
Deleøkonomien indtager nu også markedet for trendbøger.

Til december bliver det muligt at leje trendbøger i stedet for at købe dem. Trendbureauet, Spott, står bag sådan en lejeaftale. Tiltaget træder i kraft til december, når de udgiver deres trendbog for womenswear S/S 2018. Bogen indeholder trends og originale PANTONE© farver i bomuld, collager, beskrivelser og tekstiler.

”Vi vejleder derudover designere og andre, der vil leje bøgerne, i at navigere imellem de trends, der florerer, så de hopper på de trends, der matcher bedst med virksomhedens DNA. Timing er altafgørende inden for trends, så vi hjælper designerne med at udvælge hvilke og hvornår, de skal følge bestemte trends,” siger grundlægger af Spott, Anja Gaede om udgivelsen af bogen. Hun fortsætter:

”Gennem mange år har vi fulgt designernes arbejde tæt og leveret inspiration til fremtidens mode. Med en trendbog som kan lejes, rammer vi designeres behov på flere parametre. En trendbog tilgodeser designerens behov for fysisk inspiration via visuelle opslag, materialer og farver.”

Samtidig kan flere designere få glæde af én bog, i stedet for at der er behov for at producere flere bøger, der kun er aktuel i én sæson.

”Derudover tilgodeser en trendbog på lejebasis også designerens budget, idet de kun betaler for den tid de har behov for inspirationen. Fysiske trendbøger kan være en dyr engangsudgift, som tager et stor del af designernes inspirationsbudget,” siger hun.

Anja Gaede og hendes medgrundlægger, Jakob Søndergaard, har tilsammen over 25 års erfaring med trends, forbrug og strategi. Missionen er at inspirere designere og kreative, samt at give redskaber til at omsætte trends til den enkelte virksomhed.

Lejeprisen er 1.200 kroner for en måned og 2.800 kroner for tre måneder plus forsendelse og moms. Læs mere her.