Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Telegrammet: Ugen i mode

Bill Cunningham har fået sit gadehjørne, Valentino har mistet en kreativ direktør og Dior fik endelig en ny.
Bill Cunningham har fået sit gadehjørne, Valentino har mistet en kreativ direktør og Dior fik endelig en ny.

Der har været Haute Couture uge i Paris, og som altid stjal Karl Lagerfeld rampelyset. I år havde han i bogstavelig forstand taget kontoret med på catwalken, nemlig de syerske, som laver kreationerne, og som dannede baggrund for modellernes fremvisning af Chanel.

Rygtet, der begyndte i sidste uge, er nu endelig bekræftet: Maria Grazia Chiuri har forladt Valentino og co-kreativ direktør Pierpaolo Piccioli til fordel for Dior, hvor hun viser sin første kollektion i september i år.

Den underskriftindsamling som new yorkerne startede for at ære Bill Cunnighams minde og navngive en gade efter ham, har båret frugt. Sådan da. Hjørnet af 57th og 5th Ave. har nemlig midlertidigt fået navnet ’Bill Cunnigham Corner’ – det er endnu uvist om det er muligt at gøre det permanent. Men for nu er det der i hvert fald.

Olivier Theysken har offentliggjort, at han vender tilbage til catwalken med en ny kollektion i eget navn. Der har været stille omkring den belgiske designer i et par år, siden han forlod en meget succesfuld post som kreativ direktør for det amerikanske brand Theory.

Model Edie Campell og veninden Christabel MacGreevy, der er grafiker, har fået godt fat i modeeliten med deres Itchy Scratchy Patchy, der er lapper man kan stryge på sit tøj, for at personalisere det.