Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Future of Fashion bliver en del af modeugen

Designskolernes afgangsshow, Future of Fashion, rykkes fra juni til august
Designskolernes afgangsshow, Future of Fashion, rykkes fra juni til august

Future of Fashion (FoF) er navnet på et fælles projekt, hvor Designskolen Kolding, KADK og VIA Design samarbejder om at præsentere afgangseleverne færdigheder ved et fælles dimittendshow.

De tidligere år har showet i været juni, så snart eleverne var færdige, men nu er FoF i modeugens showkalender. Projektleder Ulla Skjødt, der assisterer de studerende med alt fra casting af modeller til kollektionssammensætning, fortæller om beslutningen:

”Designskolerne har jo tidligere afholdt individuelle dimittendshow under modeugen, men i 2013 valgte de at gå sammen om Future of Fashion, for at sætte fokus på talentmassen. I år har vi rykket showet til under modeugen, så vi kan komme helt tæt på den branche, som designerne skal i gang med at være en del af.”

Og der er grund til at sætte kryds i kalenderen for de virksomheder, der ønsker at holde sig ajour med dimittenderne:

”Future of Fashion giver branchen mulighed for både at se designernes arbejde og møde dem til en præsentation, således at showet, og den efterfølgende dialog kan fungere som en platform for rekruttering af designere fra de danske designskoler. Og det er derfor det er interessant for virksomhederne at deltage. De får på meget kort tid det fulde overblik over hvad der rører sig blandt de nyuddannede designere. De kan faktisk rekruttere direkte fra vores catwalk,” pointerer Ulla Skjødt.

For at skabe mest muligt larm omkring dimittenderne, udstiller en del af designerne også på CIFF, ligesom de gennem FoF bliver tilbudt en mentorordning, der skal skabe relationer til etablerede modefolk, som kan dele deres erfaringer med de nye designere.

Dimittendshowet afholdes tirsdag d. 9. august kl 17 på Børsen, dvs. dagen inden modeugen officielt skydes i gang.

Future of Fashion er et projekt under Lifestyle & Design Cluster og involverer, udover de tre designskoler, også WEAR, DM&T og Kopenhagen Fur.