Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Soulland i Milano: Vi vil sætte nye standarder

Efter tre år på den britiske London Collections: Men smider Soulland nu bolden op i luften og tager syd på – de holder show under den milanesiske herremodeuge på fredag.
Efter tre år på den britiske London Collections: Men smider Soulland nu bolden op i luften og tager syd på – de holder show under den milanesiske herremodeuge på fredag.

Som et led i samarbejdet mellem messerne, danske Revolver og italienske White, er en række danske brands kurateret på den italienske messe – heriblandt Soulland, som ikke bare nøjes med at være på messe, men som også laver show fredag aften. Medejer og salgsdirektør, Jacob Kampp Berliner fortæller her, hvorfor og hvilke strategiske overvejelser der er gået forud for skiftet.

Hvorfor er tidspunktet rigtigt for Milano nu?
”Vi har lavet show tre gange i London og har fået utrolig god feedback. Det har både åbnet døre til Harvey Nichols i UK og Bloomingdale’s i New York. Silas og jeg besluttede sammen, at vi have lyst til at prøve noget andet og kaste bolden op i luften, så vi takkede nej til LCM. Og mens vi så gik og tænkte over hvad det næste skridt skulle være, blev vi inviteret til at vise i Milano.”

Hvilke overvejelser ligger bag skiftet?
”Vi har ikke sagt farvel til London, men sagt ja til en ny udfordring, og så ser vi, hvad det bringer. Vi har de sidste år været utroligt meget i London for at opdyrke kontakter, og det føles godt med en ny destination.”

Hvad håber I, at det kommer til at betyde?
”Vi kommer til at lave noget, der ikke er set i Milano før. Det bliver meget mere rowdy end de er vant til, det bliver på gaden og det bliver udendørs. Vi var jo tidligt ude med eksempelvis at tilbyde produkter direkte fra catwalken og andre direkte forbrugerorienterede tiltag – det er jo en debat, der er meget oppe igen med de store modehuse, der viser in season kollektionerne på catwalken. Vi laver Soullands take på det, og kommer til at vise både vores AW16 kollektion og vores SS17 kollektion, plus et meget tidligt preview på et stort samarbejde vi har arbejdet på det senest års tid.”

Hvad kræver det at holde show på en international modeuge?
”Vi vil ikke bare være med – vi vil bidrage positivt og være med til at sætte nye standarder – det gælder vores design, vores shows og alle andre aktiviteter som Soulland er involveret i. Vi holder fast i, at vores mål er, at pushe fashion forward. For at få det optimale ud af det, er det vigtigt at have en lokal partner på. Så udover samarbejdet med White & Revolver, så har vi teamet op med Inner, en meget stærk Milano-butik, som er ejet af Antonioli. Og med det hold, lover det godt.”