Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Christopher Bailey i drastisk lønnedgang

Når Burberry ikke når deres økonomiske mål, så rammer det alle i virksomheden – også den øverste chef, lyder det fra brandets bestyrelse.
Når Burberry ikke når deres økonomiske mål, så rammer det alle i virksomheden – også den øverste chef, lyder det fra brandets bestyrelse.

Regnskabsåret 2015 levede ikke op til de økonomiske forventninger hos Burberry, og en af konsekvenserne heraf er, at øverste chef Christopher Bailey er gået 75% ned i løn, det skriver både Financial Times og The Business of Fashion. Bailey er således gået fra at få 7,7 mio. pund til at få 1,9 mio. pund, og modtager heller ingen bonus. Også hans meddirektører, finansdirektør Carol Fairweather og COO John Smith, må gå ned i løn med henholdsvis 59 og 47%.

”Når virksomheden ikke performer som den skal, så har det betydning for, hvad vi betaler vores medarbejdere – også den øverste direktion,” siger John Peace, Burberrys bestyrelsesformand.

Det er især faldende efterspørgsel i Asien, der har påvirket bundlinjen – et marked, der tæller for 40% af Burberrys salg, og ligeledes et hårdt år på børsen, hvor Burberrys aktier er faldet stødt med 35%.

Ifølge Financial Times har flere investorer udtrykt bekymring for den dobbeltrolle Christopher Bailey har i virksomheden – han er både administrerende direktør og kreativ direktør – og, at det skulle påvirke hans evne til at varetage begge jobs optimalt.