Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Verdenspremiere på sjældne diamanter i København

Den danske juveler Ulrik Hartmann er vært for en af de største begivenheder inden for smykkeverdenen, når diamanter for en formue fremvises i København til juni.
Den danske juveler Ulrik Hartmann er vært for en af de største begivenheder inden for smykkeverdenen, når diamanter for en formue fremvises i København til juni.

Det er første og måske også eneste gang, at en så stor diamantauktion som Argyle Pink Tender kommer til Danmark. Det er verdens største mineselskab Rio Tinto, der ejer Argyle-minen, som står bag auktionen. Minen har været i drift siden 1983 og har produceret mere end 800 millioner uslebne diamanter. Den prestigefyldt diamantauktion samler de fineste og mest sjældne pink og blå diamanter, som sættes til salg på en lukket auktion for særligt udvalgte fra hele verden. Der udbydes diamanter for flere hundrede millioner kroner, og det er en del af dem, som København får lov at fremvise inden auktionen. Når auktionen løber af stablen i Hong Kong til september forventes flere sten at indbringe over 1 million dollars per karat.

Hartmanns er valgt som partner, fordi den danske juveler siden 2001 har været eneforhandler af de sjældne diamanter i Skandinavien og har et tæt samarbejde med Argyle minen. Ulrik Hartmann, der er én af Europas førende diamanteksperter fortæller, at fremvisningen af Argyle Pink Tender 2016 er en stor anerkendelse både for Hartmann’s og for København.

”Det er en begivenhed, der cementerer København som én af de vigtigste kunst- og kulturbyer i Europa,” siger han.

Det er aldrig tidligere sket, at en juveler har fået lov at fremvise årets høst af sjældne diamanter før den officielle auktion i september i Hong Kong, og værtsrollen manifesterer da også Ulrik Hartmanns position i diamantverdenen.

“Man får kun et sådant arrangement til landet, hvis man har en stor indsigt og ekspertise, og har bevist, hvad man kan levere. Vi har været heldige at kunne gøre os gældende internationalt på pink diamanter i en del år”, forklarer Ulrik Hartmann.

Josephine Johnson fra Pink Argyle minen tilføjer, at hun føler sig tryg ved at have Hartmanns som vært.

”Hartmanns har igennem mere end 10 år forvaltet den særlige opgave, det er at formidle Argyle-diamanter og historien om verdens mest sjældne diamanter. Vi er derfor trygge ved, at det netop er Hartmanns, der har fået den betroede opgave at være vært for Argyle Pink Tender 2016 og bringe den til København.”

Ulrik Hartmann håber da også,  at det vil styrke hans position, som en af de førende eksperter indenfor området pink diamanter. Han er især spændt på hvordan diamantconnaisseurs og den udenlandske presse vil tage imod minens seneste fund: en 2,83 karat violet diamant, som er den største blå diamant, der nogensinde er fundet i Argyle-minens 35-årige historie.

“Vi får flere og flere udenlandske kunder og henvendelser – ikke bare fra Skandinavien, men også fra Australien, Asien og USA, så det håber vi, der fortsætter. Vi har bygget et af Europas største udvalg op, når det kommer til Argyle pink diamanter og smykker, og det giver nogle utrolige muligheder,” slutter han.

Denne artikel er produceret i samarbejde med The Jewellery Room, der leverer ugentlig nyt fra og om smykkebranchen.