Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Brands4kids har vokseværk

For at fortsætte den positive vækst skal Brands4kids fokusere mere på sociale medier og ekspansion til udlandet, siger administrerende direktør Erik Andreæ.
For at fortsætte den positive vækst skal Brands4kids fokusere mere på sociale medier og ekspansion til udlandet, siger administrerende direktør Erik Andreæ.

Herning-virksomheden Brands4kids, der designer og producerer baby- og børnetøjskoncepter til 0-14-årige, har netop offentliggjort deres regnskab – selskabet kom ud af 2015 med et resultat før skat på 7,5 mio. kroner mod 4,9 mio. kroner året før. Det er de seks mærker Pippi, CeLaVi, Mala, Minymo, MeToo og Creamie der har stået for at give virksomhedens indtjening et gevaldigt skub fremad.

Satser på detailhandlen
Fremgangen tilskrives først og fremmest, at der er udviklet mange nye produkter og foretaget yderligere opkøb af brands, der passer ind i selskabets strategi om at blive Skandinaviens største udbyder af baby- og børnetøj. I 2015 har det medført, at mærket MeToo er kommet til, ligesom mærket Creamie blev overtaget fra DK Company i slutningen af året.

”Vi er et multibrandhus, der skal satse på tre kategorier inden for tøj til børn: fashion, outdoor og basic. Vi kan mærke en stigende interesse blandt forhandlerne, der sætter pris på muligheden for at kunne købe det fulde sortiment til babyer og børn ét sted. Det giver klare fordele vedrørende bestillinger, leveringssikkerhed og administration,” siger administrerende direktør og medejer Erik Andreæ og forsætter med at fortælle om vejen til toppen:

”Vi kan ikke hamle op med giganter som H&M og supermarkedskædernes privat label serier, men vi kan give vores forhandler mulighed for det, vi kalder et ‘one-stop-shop’ koncpet, hvor de har mulighed for at få flere brands, der supplerer og komplementerer hinanden, og giver nogle interessante forretninger.”

Han peger samtidig på et andet betydelig parameter for selskabets fremgang, nemlig at Brands4kids fortsat satser stærkt på detailhandlen, selv om den er presset:

”Vi er lagerførende på rigtig mange artikler – det vil sige, at detailhandlen reelt kan have varerne i butikken lige så hurtigt, som kunderne kan modtage dem fra en webshop – og i den fysiske butik kan kunderne trods alt stadig både føle og mærke på produkterne inden købet.”

Det skal ske i 2016
Et af de nye tiltag, som Brands4kids kommer til at dedikere mere tid til i 2016, er at styrke alle deres mærker på sociale medier og platforme.

”Vi har brandansvarlige på hvert enkelt mærke, som hele tiden optimerer vores profiler og identiteter. Nu vil vi for alvor til at opdyrke samarbejder med bloggere og aktivere brandsene online i forhold til at øge forbrugerens kendskab til mærkerne,” siger Erik Andreæ og påpeger, at det i dag er blevet nemmere at brande sig på børnetøjsmarkedet:

”I midt 00’erne poppede der jo mærker op hver eneste dag. Men under krisen er mange faldet fra, og det har givet mere plads til at vise, hvem man er i dag.”

Det bliver især på sommerens messer at de seks børnetøjsbrands fra Brands4kids skal vise, hvad de kan. Hele 15 styk messer i Europa, hvoraf de otte af dem er i Tyskland. Derudover udviser det spanske marked stor interesse, og så kommer mærkerne til at dyppe tæerne i den store amerikanske pool, dog uden at tage springet lige med det samme, fortæller Erik Andreæ.

”Det er på de udenlandske messer, at ordrene bliver lagt. CIFF Kids er mere for at vise vores brands og koncept for vores skandinaviske kunder samt de par store udenlandske, som kommer forbi.”

Han understreger, at ekspansionsplanerne er helt i tråd med virksomhedens strategi og løbende tilpasning efter markedsforholdene. Forventningerne for Brands4kids i 2016 er fortsat tocifret vækst og tilsvarende øget indtjening samt fokus på de nye muligheder, der til stadighed opstår i et presset marked.