Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Nicholas Nybro: Det er altid det uforudsigelige, der er mest interessant

TONSURE og Nicholas Nybro er begge nominerede til den internationalt anerkendte Woolmark Prize. Et kæmpe skulderklap og spændende udfordring at tage op, lyder det fra alle drengene.
TONSURE og Nicholas Nybro er begge nominerede til den internationalt anerkendte Woolmark Prize. Et kæmpe skulderklap og spændende udfordring at tage op, lyder det fra alle drengene.

En 18-årig Yves Saint Laurent og en 21-årig Karl Lagerfeld stod i 1954 på scenen og modtog prisen for henholdsvis bedste kjoledesign og bedste jakkedesign. Lige siden har den australske Woolmark Prize sat standarden og været en af de mest anerkendte designpriser internationalt. Den er kendt for at spotte designtalent før resten af verden, apropos de herrer Lagerfeld og Saint Laurent, og det har alle dage været et eksklusivt selskab at være en del af. Og denne gang med hele to danske brands.

Inden den internationale konkurrence går i gang, skal den europæiske pulje afgøres. Alle deltagere skal udarbejde en minikollektion på seks styles med uld som primærmateriale.

”Det er en meget professionel konkurrence. Da jeg fik opringningen tilbage i december 2015, fik jeg allerede der de vigtigste datoer. Jeg er meget hysterisk omkring overholdelse af deadlines og planlægger ALT, så derfor er det dejligt med Woolmark, at vi ved hvad der skal ske hele vejen,” fortæller Nicholas Nybro omkring hvordan man forbereder sig til at gå ind i sådan en konkurrence.

Ære og udfordringer
“Vi er ekstremt glade og beærede over, at TONSURE er blevet nomineret til The International Woolmark Prize. Prisen er ikonisk i modeindustrien og vi er meget begejstret over at være medlem af denne eksklusive gruppe,” er designer Malte Flagsteds reaktion, der siden TONSURE så dagens lys i 2013, har vundet Dansk Design Talent i 2015, åbnet Copenhagen Fashion Week og blandt andet taget Japan med storm.

Nicholas Nybro tilslutter sig det begejstrede kor:

”Det er jo ingen hemmelighed, at jeg er lidt den vilde dreng på den danske modescene, og det ikke altid er et plus, at være anderledes. Men jeg er meget glad for dette store skulderklap, og der er ingen tvivl om, at deltagelsen i konkurrencen vil gøre at det er nemmere at komme ind på det internationale marked, som nok er der, jeg har de største salgsmuligheder.”

Men det er jo en konkurrence, og før den endelige vinder kan kåres, skal de indledende runder afgøres. Sidst en dansk designer klarede sig igennem det europæiske nåleøje var i 2014/15-konkurrencen, hvor Asger Juel Larsen kvalificerede sig til den international finale. Nicholas Nybro tager det som mulighed for udfordre sig selv og til at udforske nye sider af hans designproces.

”Det kan tælles på en hånd, hvor mange ting jeg har designet i uld. Jeg har udfordret mig selv, og synes kun det er dejligt at arbejde med nye materialer, gå med det, og se hvad der sker. Det er altid det uforudsigelige, der er mest interessant. Fordi jeg har vidst det så længe, har jeg haft tid til at udvikle kollektionen og faktisk hygge mig med at lave noget nyt og unikt. Det er jo kun seks silhuetter, hvilket er småting i forhold til de store kollektioner, jeg viser på modeugen. Så her har jeg givet mig selv lov til at blive udfordret, tænke et helt nyt koncept og lege,” fortæller han.

Det bliver afgjort den 28. juni i Milano om TONSURE og Nicholas Nybro går videre til den internationale finale.