Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland, Navne

Det uafhængige jakkesæt

Tidligere Vibskov-designer lancerer nyt slow-fashion koncept med fokus på miljøvenlige materialer og det tidsløse design.
Tidligere Vibskov-designer lancerer nyt slow-fashion koncept med fokus på miljøvenlige materialer og det tidsløse design.

I morgen lancerer den tidligere chefdesigner for Henrik Vibskovs kvindelinie, Maja Brix, hendes nye projekt. Navnet på lanceringen er Suit I, en passende titel, da ”kollektionen” består af præcis det, ét jakkesæt i ét materiale i én farve. Suit I er et slow fashion eksperiment i yderste potens.

At Suit I udelukkende har ét jakkesæt som omdrejningspunkt, kan ses som en kommentar på modeindustriens konstante insisteren på nyt.

”Jeg kender de likviditetsudfordringer, som branchen til stadighed må kæmpe med, hvad angår butikker, der har svært ved at betale sine regninger, de uendelige udsalg og risikoen for at brænde inde med ikke solgte varer, så med Suit I er udfordringen at gøre tingene anderledes”, siger Maja.

Hun fortsætter: ”Det handler om at genetablere et mere fornuftigt system, der er i balance med sæsonerne, og hvordan vi rent faktisk bruger det tøj, vi køber. Suit I er måske nok et anti-modeprojekt, men overordnet er min forretning ikke anti-noget som helst. Jeg elsker mode og skiftende udtryk, og en del af mine projekter kommer også til at reflektere det. Forretningsmodellen er bygget op som et klædeskab – 20% mode og 80% grundtøj.”

Maja Brix kalder selv projektet for et eksperiment, men det er et eksperiment med udviklingsmuligheder, om end forretningsmodellens vækstkurve ikke kommer til at stige stejlt – men det er heller ikke meningen. Der er brugt lang tid på at skabe jakkesættet. Hver enkelt element er nøje udviklet både med hensyn til pasform, bæredygtighed og kvalitet.

”Nu har jeg fået skabt det jakkesæt, jeg gerne vil have, så næste skridt er at starte forfra og med samme metode skabe én skjorte, der har samme kvaliteter som jakkesættet.”

Langsom, men sikker fremgang
Planen for afsætning er direkte salg til kunder, både fra showroom, men også via udvalgte pop-up-shops blandt andet i Berlin.

”Det har været væsentligt for udvikling af konceptet, at jeg har kunne opdyrke samarbejder med dygtige produktionssteder, der kontinuerligt kan levere samme materiale og samme produkt – uanset bestillingens størrelse. Så bliver jakkesættene produceret, som ordrene kommer ind”, fortæller Maja Brix.

”Jeg har bevidst forsøgt at skabe et tidsløst design, så mine kunder også om fem eller 10 år har et jakkesæt, de stadig gerne vil have på. Og nu står jeg med et produkt, der er skabt med hjertet, med bæredygtighed i centrum og med et design, der ikke er afhængig af sæsonerne.”

Jakkesættet er lavet med GOTS-certificeret bomuld, Økotex-godkendt farvning, foret er lavet af bi-produkt fra bomuldsproduktion og trimmings er lavet af bedste bæredygtige mulighed tilgængelig, som for eksempel lynlås af genbrugt plastik.