Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

ISKOs denim får Svanemærket

Den tyrkiske denimproducent har modtaget en af Nordens bedste certificeringer for deres EARTH FIT-produktion.
Den tyrkiske denimproducent har modtaget en af Nordens bedste certificeringer for deres EARTH FIT-produktion.

ISKO er den første denimproducent i verden som får Svanemærket. ISKO EARTH FIT er en såkaldt 360 graders platform – det vil sige, at miljøet bliver taget i betragtning hele vejen rundt i produktionen – fra denimmaterialet bliver lavet, solgt til kunder og derefter til forbrugere. ISKOs avancerede teknik har især til formål at reducere forbruget af vand i forbindelse med håndteringen af denim, og har også in mente, at det endelige denimprodukt skal være nemmere holde for slutforbrugeren.

”At blive Svanemærket er bestemt ikke en nem opgave. Vi har høje standarder og strikse krav til den samlede værdikæde – fra bomuldsmarkerne til det færdige stof. Vi vægter økologisk vækst, et lavt vandforbrug, et minimum af kemikalier og gode arbejdsforhold. Vi er meget glade for, at en så stor spiller som ISKO har opnået Svanemærket. Det er et stort skridt på vejen imod en mere bærdygtig tekstilindustri,” sagde Anita Winsnes, direktør for Svanemærket, da hun overrakte certifikatet til ISKO CEO, Fatih Konukoglu.

Blandt aftagere af ISKOs denim er brands som Diesel, Hugo Boss, Sisley, Pepe Jeans London, Lee, Uniqlo, Tiger of Sweden og Frame Denim.