Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Non Animal-kollektion fra Vagabond

Skoene er produceret uden animalske produkter, og er en del af Vagabonds arbejde med at udvikle en skoproduktion, der er bedre for klimaet.
Skoene er produceret uden animalske produkter, og er en del af Vagabonds arbejde med at udvikle en skoproduktion, der er bedre for klimaet.

Til foråret udgiver det svenske skomærke en serie af vegansk fodtøj, der er af alternative materialer i forhold til det klassiske læder. Samtlige materialer i Non Animal-kollektionen er uden animalske tilsætningsstoffer.

“Non Animal er et resultat af øget efterspørgsel fra vores kunder, hvor en del af vores målgruppe søger et alternativ til læder. Vi tror på at være bevidste om forbrug, samt en åbenhed over for alternative materialer i fremtiden,” siger Anna Fahle Björcke, der er Brand Manager hos Vagabond.

Non Animal-kollektionen vil – ifølge Vagabond – ikke gå på kompromis med design eller udførelse. En væsentlig del af processen har været at udvikle en ikke-animalsk lim med de samme egenskaber og holdbarhed som den lim, der anvendes i dag til skoproduktion.

“En vigtig del af bestræbelserne på at forfølge en klimavenlige produktion – selv for vores læderprodukter – er at bruge materialet maksimalt for at undgå spild, og at informere vores kunder om, hvordan slutproduktets levetid maksimeres,” siger Anna Fahle Björcke.

Non Animal-kollektionen bliver lanceret i marts 2016 i Vagabonds egne konceptbutikker og på vagabond.com. Deres forhåbning er, at de veganske materialer kan blive en fast del af fremtidige kollektioner.