Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Danske iværksættere bag bæredygtige skindjakker

Better World Fashion giver brugte skindjakker nyt liv ved at klippe dem op og sy dem om. En kombination af mode, bæredygtighed og genbrug.
Better World Fashion giver brugte skindjakker nyt liv ved at klippe dem op og sy dem om. En kombination af mode, bæredygtighed og genbrug.

Som de første nogensinde i modeverdenen har tre nordjyske ildsjæle udviklet en model til at skabe skindjakker udelukkende ved at genbruge gamle skindjakker.

“Vi indsamler brugte skindjakker, klipper dem op, renser skindet, og vores danske systue syer nye jakker til både mænd og kvinder. Alt – fra foret til lynlåsen og indpakningen – er lavet af genbrugsmaterialer, og det er utroligt vigtigt for os. Tekstil- og skindbranchen er blandt de absolut mest forurenende industrier i verden, så hele forretningsmodellen i Better World Fashion er baseret på bæredygtighed,” forklarer medstifter af Better World Fashion, Reimer Ivang.

Jakke på leasing-aftale
Hos Better World Fashion er det muligt at lease sin jakke for et månedligt beløb. Hvis man vælger leasingmodellen, skriver man under på en brugsaftale, som angiver, at man må bruge jakken, men det er Better World Fashion, der ejer den.

”Så når man er træt af jakken, sender man den tilbage til os, så den kan blive sprættet op og indgår i nye jakker. Hvis man vælger at købe den, vil der være pant på, og man får 50% rabat på næste jakke. Vil man derimod ikke have en ny, men kun returnere den, får man 250 kroner for den gamle jakke. På den måde bidrager vi ikke til de tonsvis af gode og brugbare tekstiler, der lander på lossepladsen hvert år,” fortæller Reimer Ivang.

Med i forskningsprojekt
Som pionerer inden for genbrug af skindjakker er Better World Fashion kommet med i forskningsprojektet Bæredygtig Produktion 3.0, der er støttet af Industriens Fond og undersøger hvordan nye, bæredygtige forretningsstrategier kan implementeres i virksomheder. Jakkerne kan på nuværende tidspunkt kun købes på nettet, men de tre initiativtagere drømmer om at sælge dem verden over. Virksomheden er derfor gået til crowdfunding-platformen Kickstarter i håb om at kunne skaffe kapital dertil – målet er at rejse €20.000.

Læs mere om projektet på www.betterworldfashion.dk.