Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge, Navne

Eva Kruse fejrer 10 år

The Daily bringer i dag et stort interview med Eva Kruse. Fashion Forum giver her et kort uddrag af Elsebeth Mouritzens snak med direktøren for dansk mode.
The Daily bringer i dag et stort interview med Eva Kruse. Fashion Forum giver her et kort uddrag af Elsebeth Mouritzens snak med direktøren for dansk mode.

Mode er hendes hjemmebane

10 års utrætteligt arbejde for at sætte Copenhagen Fashion Week på verdenskorte, det er værd at fejre. Eva Kruse, CEO i Danish Fashion Institute fortæller her om fremtidens udfordringer, og hvad hun ønsker sig for dette jubilæum.

I fodboldens verden kender alle til fordelen ved at spille på hjemmebane – det gælder også for mode. Eva Kruse er kvinden bag initiativet til Copenhagen Fashion Week, og når Danish Fashion Institutes CEO tænker tilbage på det forgange årti, så har København, messerne og showscenen vist sig at være banebrydende for dansk mode. Det gælder både i forhold til de danske designtalenter og etiske værdier, men også det store bidrag til bruttonationalproduktet. 

Det hele startede, da Eva Kruse, som magasinredaktør, blev inspireret af sine mange rejser til udenlandske modeuger. Hun ville skabe den samme begejstrede stemning, der omgiver en modeuge, i København med alt hvad det indebar af shows, modenyheder, blitzene kameraer og besøg fra international presse og indkøbere.

I 2006 så den første Copenhagen Fashion Week dagens lys med showrooms, messer, modeshows, der alle arbejdede sammen for en samlet modeuge. For at fejre dette 10 års jubilæum satte The Daily Eva Kruse i stævne for at reflektere over tiden der er gået og hvad fremtiden bringer.

LÆS HELE INTERVIWET I ”THE DAILY” HER ELLER I DAGENS PRINT-UDGAVE.