Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

’Imagine Talents’ indleder for anden gang modeugen

I samarbejde med Kopenhagen Fur viser unge designere fra hele verden deres bud på fremtidens pelsmode med stort show.
I samarbejde med Kopenhagen Fur viser unge designere fra hele verden deres bud på fremtidens pelsmode med stort show.

Gennem flere måneder har Kopenhagen Fur samarbejdet med designstuderende fra hele verden for at blive klar til ’Imagine Talents’ under modeugen. I år er 28 designstuderende fra 11 universiteter verden over med i showet. Ud over de danske uddannelser, Designskolen Kolding og VIA Design, har også studerende fra blandt andet Kasakhstan, Kina og Sydkorea designs med på catwalken den 2. februar i København.

Mischa Toftgaard er lige blevet færdig fra VIA Design, og er en af de tre udvalgte designere fra Danmark.

”Det betyder rigtig meget for mig, at jeg som ny designer får den her mulighed. Både for at vise mit eget design, men også fordi jeg, som studerende, ikke har haft råd til at gå ud og købe pelsmaterialer,” siger hun til Fashion Forum.

LÆS OGSÅ: “Kopenhagen Fur: Nyt internationalt projekt for designtalenter”

De studerende udpeges som repræsentanter for de forskellige uddannelser, af universiteterne selv. Udarbejdelse af design, og senere produktion, sker i tæt samarbejde med Kopenhagen Furs lokale producenter verden over, og kreationerne bliver efterfølgende udstillet på Kopenhagen Furs bibliotek.

”Det er en sindssyg mulighed at få sit design på catwalken under modeugen. Og efter showet bliver tøjet udstillet rundt omkring i verden i et års tid, hvor ens navn og oplysninger står på designet,” fortæller Mischa og siger afslutningsvis:

”Jeg har lært en helt masse nye teknikker, og pelsen, som materiale, kan rigtig meget. Vi laver hver én style, og jeg har valgt at lave en herrejakke, som jeg glæder mig til at vise.”

Sidste år blev resultatet af ’Imagine Talents’ en bred vifte af utraditionelle bud på fremtidens trends inden for pels, og Kopenhagen Fur håber på, igen i år, at kunne skubbe grænserne for brugen og opfattelsen af pels.