Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne, Udland

Grace Coddington træder af som kreativ direktør for Vogue

Den legendariske stylist vil i stedet påtage sig rollen som magasinets ’Creative Director at Large’ og, som noget nyt, arbejde med eksterne projekter sideløbende med Vogue.
Den legendariske stylist vil i stedet påtage sig rollen som magasinets ’Creative Director at Large’ og, som noget nyt, arbejde med eksterne projekter sideløbende med Vogue.

I næsten 30 år har hun været kreativ direktør for amerikanske Vogue, men nu trækker Grace Coddington sig tilbage med øjeblikkelig virkning. Alligevel forlyder det, at Grace ikke helt vil slippe Vogue, da hun i stedet bliver Creative Director at Large og dermed kan påtage sig andre projekter udenfor det magtfulde modemagasin.

”Jeg elsker Vogue, som altid har været en del af mit liv – de opdagede mig som model, da jeg var 19 år. Jeg løber ikke væk fra Vogue, for det har åbnet så mange døre for mig,” udtaler Grace Coddington til Business of Fashion og pointerer yderligere, at hun bestemt ikke ønsker at gå på pension.

”Hun vil arbejde med på flere skydninger for Vogue året ud,” siger en talsmand fra Vogue til Business of Fashion, og der er derfor ingen planer om, at udfylde stillingen i øjeblikket.

LÆS OGSÅ: “Vogues kreative direktør kalder Instagram ynkelig”

I praksis betyder Grace Coddingtons nye titel at hun stadig kommer til at lave editorials for Vogue, men kommer højst sandsynligt til at befinde sig mere i periferien af det faste hold. Hun har nu også friheden til at påtage sig andre ikke-Vogue relaterede projekter, forklarer den London-baserede modeskribent Susanne Madsen.

“Grace Coddingtons arbejde har gennemsyret amerikansk Vogue i alt hendes tid der. Hun har tilføjet magi til et ellers kommercielt magasin, og med hendes fantasi, nysgerrighed og æstetik er hun et stort forbillede for mange. Hun efterlader sig en kæmpe arv, der er ingen tvivl om, at hun bliver svær at erstatte,” siger Susanne Madsen.