Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Gruppesøgsmål på vej mod Nets

Flere danske netbutikker deltager i et gruppesøgsmål mod Nets. Er jeres webshop berørt af sagen?
Flere danske netbutikker deltager i et gruppesøgsmål mod Nets. Er jeres webshop berørt af sagen?

Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) har oprettet Foreningen for Dankortsagen. Den står i spidsen for et gruppesøgsmål, der skal få Nets til at tilbagebetale millioner til danske netbutikker. Her kan du læse uddrag af seneste pressemeddelelse fra FDHI, og hvad status er på søgsmålet.

Foreningen for Dankortsagen mener, at Nets i perioden fra 2008 til 2013 har indkrævet for meget i dankortgebyrer hos danske netbutikker. Konkurrencestyrelsen fastslog i 2013, at Nets skulle nedsætte gebyret. Nets satte dog ikke gebyret ned med tilbagevirkende kraft, og derfor mener Foreningen, som er stiftet af Forening for Dansk Internethandel, FDIH, at Nets skylder de danske netbutikker et større millionbeløb:

”Sagen er ekstrem vigtig for danske netbutikker, fordi det handler om deres mulighed for at tjene penge. For dem handler det simpelthen om kroner og ører. Samtidig er den vigtig for dansk e-handel, fordi den sender et signal om, at netbutikkerne skal behandles som alle andre virksomheder. Det skal ikke koste ekstra at drive en netbutik,” siger adm. direktør i FDIH Niels Ralund.

Sagen kan stadig vokse

I øjeblikket er der 60 medlemmer i foreningen, som omfatter både store og små virksomheder. Medlemmerne har i gennemsnit 500.000 kroner til gode hos Nets, og det beløb kan stige, hvis flere virksomheder melder sig ind Foreningen for Dankortsagen og tilslutter sig søgsmålet:

”Vi forventer, at de nuværende medlemmer fortsat støtter søgsmålet. Derudover kan der komme flere til, efterhånden som netbutikkerne bliver opmærksomme på, at de også har betalt for meget til Nets. Hvis butikkerne ikke har ladet forbrugerne betale for de ekstra gebyrer, så har de også mulighed for at få tilbagebetaling fra Nets,” siger Niels Ralund.

Hvis jeres virksomhed er berørt af ovenstående, kan I læse mere om, hvordan I tilmelder jeres virksomhed til søgsmålsgruppen, og hvad det koster her.