Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne, Udland

Vinder af H&M Design Award 2016 er kåret

I London blev Hannah Jinkins i går annonceret som vinder af den årlige H&M Design Award.
I London blev Hannah Jinkins i går annonceret som vinder af den årlige H&M Design Award.

Jinkins er dimittend fra Royal College of Art i London og blev udvalgt blandt otte finalister af en international jury, der blandt andre bestod af Kate Bosworth, Olivier Rousteing og Nick Knight. Som vinder af H&M Design Award, modtager Jinkins et etårigt mentorforløb fra H&M, en præmiesum på ca. 375.000 kroner (50.000 euro) samt muligheden for at udvikle hendes kollektion til at blive solgt i udvalgte H&M-butikker og online i efteråret 2016.

”Hannah er virkelig strålende. Hun har evnen til at balancere så mange forskellige ting, som for eksempel det rå og det raffinerede, eller noget meget voksent med noget mere ungdommeligt. Jeg fandt det meget svært at udpege en vinder til H&M Design Award, da finalisternes kaliber er oppe imod de bedste i moden,” siger Kate Bosworth.

LÆS OGSÅ: “H&M lancerer global innovationskonkurrence”

24-årige Hannah Jinkins, fra London, dimitterede fra Royal College of Art i 2015. Hendes kollektion skabte en balance mellem kraftige materialer som denim og indvendige foringer af silke. Hendes silhuetter er oversized men feminine og viser en sand forståelse for den kvindelige krop.

“Jeg føler mig meget stolt og beæret over at have vundet H&M Design Award. Da mit navn blev annonceret, var det meget surrealistisk, og jeg blev rørt. Jeg vil gerne starte mit eget mærke og det at vinde prisen betyder, at jeg kan forfølge min drøm,” siger Hannah Jinkins, vinder af H&M Design Award 2016.

Otte finalister udvalgt fra 40 af verdens mest respekterede designskoler, tog i går del i et modeshow på The Orangery i Kensington Palace i London. Hver finalist præsenterede fire look fra deres afgangskollektion for juryen og inviterede medlemmer af den globale modepresse.

 LÆS OGSÅ: “Så er vinderen fundet i H&M Design Award 2014”

”Hannah er fantastisk. Hun har sin egen unikke vision. Hun har sådan en stærk energi, hun er moderne, ung og hun ved virkelig, hvad hun vil. Hun arbejder med et kraftigt materiale men formår stadig at lave det glamourøst og sexet på samme tid,” siger Olivier Rousteing, Creative Director for Balmain.

H&M Design Award blev grundlagt i 2012 for at understrege H&M’s stærke engagement i fremtidens mode. Konkurrencen er åben for studerende og dimittender fra verdens mest respekterede designskoler i 16 lande med en vinder der hvert år bliver kåret af en højt respekteret jury bestående af internationale modeeksperter.

H&M Design Award 2016 inkluderede deltagere fra det højeste antal skoler nogensinde fra Østrig, Belgien, Kina, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Island, Italien, Holland, Sverige, Schweiz, Storbritannien, USA, Japan og Korea. De otte finalister vandt hver især ca. 37.000 kroner (5.000 euro).