Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne

Benedikte Utzon anker dom til Højesteret

Mandag har designeren Benedikte Utzon meddelt, at hun alligevel vælger at anke Sø- og Handelsrettens dom grundet menneskelige rettigheder.
Mandag har designeren Benedikte Utzon meddelt, at hun alligevel vælger at anke Sø- og Handelsrettens dom grundet menneskelige rettigheder.

I sidste uge bragte Fashion Forum historien om Benedikte Utzon, der tabte sagen om retten til at bruge sit eget navn i Sø- og Handelsretten. Dette betyder, at hun ikke længere må anvende sit fødenavn på sine kollektioner, da Topbrands købte varemærket i 2012.

Nu meddeler hun til Fashion Forum, at hun på trods af først at have afvist muligheden, vælger at anke sagen til Højesteret. Det sker efter at have drøftet situationen med hendes advokat Claus Barrett Christiansen og flere eksperter indenfor området.

”For mig handler det om morale og etik, mere end alt andet. Det handler ikke om, at manden med rettigheden til mit navn skal ned med nakken, han gør jo sit på lovlig vis. Det handler om menneskelige rettigheder og forskellen mellem et CPR og CVR nummer,” fortæller designer Benedikte Utzon til Fashion Forum.

LÆS OGSÅ: “Benedikte Utzon mister retten til sit eget navn”

Benedikte Utzon kan forvente, at der går op til halvandet år, før sagen kan påbegyndes, og hun håber på, at den kan gå direkte til Højesteret, men frygter at sandsynligheden for at den først skal forbi Landsretten, er stor.

”Jeg er blevet ringet op af flere internationale medier, da denne sag jo er så principiel og det kommer til at være gældende på længere sigt. Jeg ved ikke, hvad det ender med, men sagen skal behandles ordentligt. Problemet med dommen er, at retten til at bruge mit fødenavn, ikke er belyst eller behandlet,” fortæller Benedikte Utzon til Fashion Forum.

LÆS OGSÅ: “Branchejurist er kritisk overfor udfaldet af Benedikte Utzon sagen”

Fashion Forum har tidligere været i kontant med Mikkel Gudsøe, der er chefadvokat og rettighedsekspert hos Dansk Mode & Textil. Han er glad for, at sagen bliver anket og følger med på sidelinjen.

“Jeg synes dommen er principiel og vi er nødt til at få alle de juridiske aspekter vendt i Højesteret, så vi kender grænserne for vildledning og i hvert fald grænserne mellem varemærkeloven og retten til eget navn,” siger Mikkel Gudsøe til Fashion Forum.

På tords af, at Benedikte Utzon kan se frem til at føle sig professionelt navneløs i halvandet år endnu, er hun meget taknemmelig for den opbakning hun har fået, både fra familie, venner, fra eksperter på området og ikke mindst de sociale medier.