Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Guide til leverandørstying er endelig tilgængelig

Som virksomhed kan det være svært at finde ud af, hvor miljøvenlige ens leverandører er. Men det vil den nye vejledning for leverandørstyring hjælpe med at finde ud af.
Som virksomhed kan det være svært at finde ud af, hvor miljøvenlige ens leverandører er. Men det vil den nye vejledning for leverandørstyring hjælpe med at finde ud af.

I begyndelsen af året satte Miljøstyrelsen gang i Partnerskabet for Kemi i Tekstiler, som har samlet repræsentanter fra detailhandel, mærkningsordninger, brancheorganisationer, tøjproducenter og kemikalievirksomheder i to arbejdsgrupper.

Deltagerne har brugt deres egne erfaringer og ressourcer på arbejdet og mandag den 26. oktober blev udfaldet præsenteret. Et af resultaterne er en vejledning om leverandørstyring – den vigtigste viden på ét sted i en let fordøjelig form. Dets formål er blandt andet at gøre det lettere at bruge endnu færre kemikalier end reglerne foreskriver. Eksempelvis skal vejledningen gøre det nemmere at stille krav til de materialer, de indkøber – for eksempel, at det er gennemskueligt, hvilke kemikalier en underleverandør bruger til at farve sine stoffer med, eller hvor fra han køber knapper og tråd.

Isabelle Navarro Vinten, der er kontorchef i Miljøstyrelsens kemikalieenhed, har tidligere udtalt sig omkring samarbejdet til Fashion Forum.

“Jeg er rigtig glad for, at tekstilbranchen har prioriteret at arbejde sammen på tværs om nye grønne løsninger og idéer. Det er vigtigt at branchen har fokus på bæredygtighed i leverandørkæden, og vi har nu set, at der både er en vilje og en vej for, hvordan man kan dele erfaringer virksomhederne imellem.”

Vejledningen er tilgængelig på Dansk Mode & Textils hjemmeside og Miljøstyrelsen vil sikre, at deltagerne i arbejdsgruppen vil holde den opdateret hvert halve år.

Find vejledningen til leverandørstyring her.