Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne, Udland

Danske studerende skaber design til europæiske astronauter

Fashion Design Akademiet er af European Space Agency ( ESA) blevet inviteret til at repræsen­tere Danmark i et stort designprojekt.
Fashion Design Akademiet er af European Space Agency ( ESA) blevet inviteret til at repræsen­tere Danmark i et stort designprojekt.

I perioden fra 2014 til 2016  sender European Space Agency (ESA) seks astronauter ud i rummet. Astronauterne kommer fra henholdsvis England, Frankrig, Italien, Danmark og Tyskland.

I anledning af dette – og for at sætte særligt fokus på missionerne – afholdes der i maj 2016 en event på Science Museum i London ”Couture in Orbit”,  som er resultatet af et kreativt og innovativt samarbejde mellem ESA og én udvalgt designskole fra hver af de fem europæiske lande, som astro­nauterne kommer fra. Og der er Fashion Design Akademiet blevet udvalg til at repræsentere Dan­mark.

Scenarie: Ingen tyngdekraft og hyppige rumrejser

Opgaven for de studerende er at skabe morgendagens mode ved at forestille sig en fremtid, hvor rumrejser er hyppige og tyngdekraften ikke nødvendigvis er et issue.

“Vi blev briefet på projektet i maj måned og vores studerende er nu godt i gang med designfasen af projektet, og ESA arbejder på at få Danmarks Radio til at følge færdiggørelsen af projektet igennem hele januar måned,” fortæller Lis Fornæs, der er direktør i og indehaver af Fashion Design Akademiet, til Fashion Forum.

I slutningen af januar måned udvælger en jury bestående af repræsentanter fra ESA, en repræsen­tant fra Science Museum i London og internationale designeksperter 15 outfit fra hver af de fem skoler (i alt 75 outfit), som skal præsenteres på et stort modeshow på Science Museum i London i maj 2015.

Man kan følge processen på Fashion Design Akademiets hjemmeside ved at klikke her.

Man kan også følge processen via Facebook ved at følge dette link.