Terror i Paris skræmmer kun turister i en periode

To konsulenter med særligt kendskab til kinesiske luksusturister i den franske hovedstad vurderer, at der vil være lige så mange af de lukrative asiatiske shoppere igen om tre måneder.
17.11.2015 ∙ af Angela Brink
Foto: Kinesiske luksusturister forventes fortsat at søge mod Paris trods fredag den 13.'s terrorangreb (Scanpix).

Terrorangrebet Paris fredag den 13. november, der kostede 129 mennesker livet og sårede over 300, heraf 99 meget alvorligt, vil føre til færre kinesiske luksusturister i den franske hovedstad. Det vurderer Jacques Penhirin, der er partner i konsulentfirmaet Oliver Wyman, i Women’s Wear Daily. Han mener dog, at antallet af kinesiske turister vil være tilbage på samme niveau som før den 13. november 2015 igen om tre måneder.

Euroen står nemlig svagt i forhold til den kinesiske yen. Det er en af forklaringerne på kinesiske turisters storforbrug i Europa. Jacques Penhirin vurderer da heller ikke, at de vil holde sig væk fra kontinentet. Derimod vil de søge til andre europæiske lande, især Italien, mener han.

LÆS OGSÅ: “Modesamfundet reagerer på terrorangrebene i Paris”

Laurence Ouaknine, der er direktør i det Paris- og Hong Kong-baserede luksuskonsulentfirma Au Coeur Du Luxe mener dog ifølge Women’s Wear Daily, at fredagens angreb vil påvirke kinesiske luksusturister i endnu kortere tid.

Hun påpeger, at nedgangen i antallet af turister efter Charlie Hebdo-angrebet hurtigt blev udlignet igen. – Og at de steder, der blev angrebet i fredags, ikke var turist shopping-destinationer, men steder som fortrinsvis unge mennesker fra Paris kom på.

Kilde: Women’s Wear Daily