Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi, Udland

Luksusmærker ligger i åben krig med Alibaba

Gucci og Yves Saint Laurent er blandt mærkerne, der har sagsøgt den kinesiske netgigant for åbenlyst at sælge kopivarer.
Gucci og Yves Saint Laurent er blandt mærkerne, der har sagsøgt den kinesiske netgigant for åbenlyst at sælge kopivarer.

En række luksusmærker under Kering Group har ved en amerikansk domstol sagsøgt den kinesiske netforhandler Alibaba Group for at sælge kopivarer. Indtil videre er der en mægler på sagen, men det er uvist, hvad udfaldet af sagen bliver. Det skriver Reuters.

For stifteren af Alibaba, Jack Ma, har sagt, at han hellere vil tabe sagen end at indgå forlig. Hans netportal står blandt andet anklaget for at sælge lade 31 firmaer sælge billige kopivarer, som skader de originale mærkers salg og omdømme.

Samtidigt kæmper han en anden kamp imod The American Apparel & Footwear Association (AAFA), som tilbage i oktober opfordrede den amerikanske regering til at sætte e-handelsplatformen på en overvågningsliste for kopivarer.

LÆS OGSÅ: ”Luksusmærker angriber kopivarer på nettet”

“I en officiel ansøgning erklærede Alibaba, at vi, AAFA, beder dem om at ændre de grundlæggende aspekter af deres forretningsmodel. Det er sandt, hvis forfalskninger er deres forretningsmodel,” udtalte Juanita Duggan, administrerende direktør for AAFA, ifølge Women’s Wear Daily.

Hun stiller sig uforstående over for, at Jack Ma ikke rydder op på Alibaba for at komme de gentagne anklager om kopivarer til livs.

Kilder: Business of Fashion og Women’s Wear Daily