Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Økonomi, Udland

Bæredygtigt bomuld vækster med over 100 procent på et år

Organisationen Better Cotton Initiatives årsrapport viser en massiv fremgang i mængden af mere bæredygtigt produceret bomuld.
Organisationen Better Cotton Initiatives årsrapport viser en massiv fremgang i mængden af mere bæredygtigt produceret bomuld.

Det går fremad i produktionen af den mere bæredygtige bomuld, som Better Cotton Initiative (BCI) arbejder for at fremme på verdensplan. I 2014 blev der produceret to millioner ton, mens der i 2013 blev produceret 905.000 ton, hvilket betyder en stigning på 118 procent, viser den netop udgivne høstrapport for 2014 fra BCI.

”Vækst er godt. Med resultater som disse er vores største udfordring at vokse endnu hurtigere. Vi er i øjeblikket repræsenteret i 21 lande, og der er en lang venteliste på andre interesserede lande, så vi er overbeviste om, at trenden vil fortsætte,” siger Patrick Laine, afgående direktør for BCI, i forordet til årsrapporten.

LÆS OGSÅ: ”Better Cotton Initiative udnævner ny direktør”

Inden for det seneste år er der også sket en stigning på 79 procent i andelen af bomuldsbønder, som producerer efter Better Cotton Initiatives standarder fra 680.000 i 2013 til 1,2 millioner i 2014.

Organisationen melder om stor vækst af Better Cotton i den samlede globale bomuldsproduktion, hvor tallet i 2014 lå på 7,6 procent, mens det i 2013 lå på 3,7 procent. I 2015 forventer BCI at stige til over 11 procent, og målsætningen for organisationen er, at andelen skal være på 30 procent i 2020.

Kravene til Better Cotton sikrer, at bomulden er produceret efter klart definerede standarder, når det gælder anvendelsen af ​​pesticider, vandforbrug, anstændige arbejdsforhold, journalføring, uddannelse og en række andre faktorer.

LÆS OGSÅ: ”IKEA bliver mere bæredygtige på bomuld”

Ifølge Patrick Laine fører højere udbytter og en reducering af pesticider og gødning til en større indkomst for landmændene.

”BCI Landmænd i Pakistan opnåede for eksempel et gennemsnit på ni procent større udbytter, mens de bruger 15 procent mindre pesticider 18 procent mindre vand. I forlængelse af dette genererede de en svimlende stigning i indkomsten på 46 procent,” udtaler Patrick Laine.

Better Cotton Initiative har til formål at fremme bæredygtig bomuldsproduktion på globalt plan. Bæredygtighedsbegrebet dækker her både den sociale, miljømæssige og økonomiske dimension.

Man kan læse mere om Better Cotton Initiative her.