Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Dansk børneovertøj frikendt for skadelig kemi

Miljøstyrelsen primære sigte har været at finde ud af, om tekstilerne lever op til kravene i kemikalielovgivningen, hvilket har vist sig at være tilfældet.
Miljøstyrelsen primære sigte har været at finde ud af, om tekstilerne lever op til kravene i kemikalielovgivningen, hvilket har vist sig at være tilfældet.

Som en del af den såkaldte børnekemipakke har Miljøstyrelsen skærpet kontrollen med indhold af skadelig kemi i blandt andet børnetøj.

Miljøstyrelsen oplyser nu, at Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion i 2015 har kontrolleret børneovertøj for indhold af ulovlig kemi uden at finde skadelige stoffer i nogen af produkterne. Det undersøgte overtøj inkluderede blandt andet flyverdragter, jakker, overtræksbukser, regntøj, huer og vanter.

Både webshops og fysiske butikker testet

Miljøstyrelsen har i alt udtaget 39 stykker tøj i en stikprøvekontrol fra både webshops og fysiske butikker.

Tøjet er blevet undersøgt for kemiske stoffer som azofarvestoffer, tungmetaller og nikkel, som findes i nitter og knapper samt flourstoffet PFOS, der bruges i forbindelse med imprægnering.

Kontrollen er en del af børnekemipakken, hvor der i perioden 2013-2016 er afsat 20 millioner kroner til at øge informationen og skærpe kontrollen med forbrugerprodukter, der retter sig mod børn og ufødte samt unge under 14 år, da de især er sårbare overfor skadelig og unødvendig kemi.

Vejledning til virksomheder om skadelig kemi i tøj

Modeverdenens brancheforeninger udarbejdet en vejledning om kemiske stoffer i tekstiler. Vejledningen henvender sig til virksomheder, der sælger tekstiler. Den er primært tænkt som en hjælp til importører af tekstilprodukter, men henvender sig også til grossister, distributører og butiksindehavere. Vejledningen bliver løbende opdateret og kan læses her.

Du kan læse mere om Miljøstyrelsens Kemikalieinspektions stikprøvekontrol her.