Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne, Udland

Raf Simons forlader Dior

Tre og et halvt år blev det til for belgieren, det forlader det franske modehus "af personlige årsager" efter at have tilført brandet en mere moderne nutidig stil.
Tre og et halvt år blev det til for belgieren, det forlader det franske modehus "af personlige årsager" efter at have tilført brandet en mere moderne nutidig stil.

47-årige Raf Simons og Dior melder ud, at bruddet er venskabeligt. Dog skriver flere medier, at Simons stopper som kreative direktør i Dior efter uenigheder om betingelserne i en forlængelse af hans kontrakt.

“Det er efter nøje og lang overvejelse, at jeg har besluttet at forlade min stilling som kreativ direktør for Christian Diors kvinders kollektion. Det er en beslutning udelukkende baseret på mit ønske om at fokusere på andre interesser i mit liv, herunder mit eget mærke og de lidenskaber, der driver mig uden for mit arbejde. Christian Dior er en ekstraordinær virksomhed, og det har været et enormt privilegium at skrive et par sider i denne storslåede bog. Jeg vil gerne takke Mr. Bernard Arnault for den tillid, han har vist mig ved at give mig denne utrolige mulighed for at arbejde i dette smukke hus omgivet af det mest fantastiske hold jeg nogensinde kunne drømme om. Jeg har også haft mulighed for i de sidste par år at drage fordel af Sidney Toledanos ledelse. Hans tankevækkende, dybfølte og inspirerende ledelse vil også fremadrettet stå som en af ​​de vigtigste oplevelser i mit professionelle liv,” siger Raf Simons i en erklæring om hans fratrædelse.

Bernard Arnault, der er bestyrelsesformand og administrerende direktør for LVMH Louis Vuitton og Christian Dior, og Toledano, administrerende direktør for Christian Dior Couture, siger, at de “anerkender Raf Simons beslutning og hjerteligt takker ham for hans enestående bidrag til huset Dior,” i erklæringen om Raf Simons fratrædelse.

Ifølge Women’s Wear Daily er det den manglende kreative frihed i en kompleks modeorganisation som Dior og LVMH, sammen med Simons ønske om at få et mere afbalanceret privatliv, der var blandt de spørgsmål, som skilte parterne, snarere end nogen bitre begivenheder. Men ifølge Women’s Wear Dailys kilder, nåede genforhandlingen af Raf Simons kontrakt for nylig et dødvande, hvor både han og Dior med beklagelse måtte sande, de ikke kunne nå frem til et kompromis.

Hvad Raf Simons nu skal tage sig til er ikke meldt ud. Han kan være forhindret af konkurrenceklausuler i sin kontrakt i at begynde i et andet modehus lige med det første. Han har dog stadig sit eget herrebrand, som han forventes at fortsætte med.

Kilde: Women’s Wear Daily