Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Erfaring betyder mere end uddannelse i jobsøgning

Ifølge en erfaren ansættelseskonsulent bør ansøgere fokusere på deres erfaring, karriereudvikling og et personligt CV i jagten på et nyt arbejde.
Ifølge en erfaren ansættelseskonsulent bør ansøgere fokusere på deres erfaring, karriereudvikling og et personligt CV i jagten på et nyt arbejde.

Når man søger i store firmaer, skal ansøgninger almindeligvis igennem en HR-afdeling, før de udvalgte kommer ind på direktørens kontor. Derfor kan det være en god idé at vide, hvad ansættelseskonsulenter kigger på.

LÆS OGSÅ: ”Tommy Hilfiger headhunter dansker”

Amerikanske Ambra Benjamin har over 10 års ansættelseserfaring som konsulent, og hun er i øjeblikket ansat til at hyre nye medarbejdere hos Facebook. Hun giver her en række råd til, hvad hun kigger på i ansøgninger.

  • Ansøgerens seneste rolle i et firma. Hvilken erfaring har personen fået i sit seneste arbejde til at varetage jobkravene i den nye stilling.
  • Firmaets anseelse. Ambra Benjamin kigger på ansøgerens tidligere firmaer for at skabe referenceramme for ansøgerens kvalifikationer. Hvis man har arbejdet hos Amazon, er man vant til at arbejde med projekter, mens en ansættelse i et nyt hårdtarbejdende firma tyder på, at ansøgeren har lavet mange ting i et rasende arbejdstempo.
  • Den overordnede erfaring. Er der en karriereudvikling, og har ansøgeren fået et tiltagende større ansvarsområde?
  • Nøgleordssøgning. Ambra Benjamin kigger på CV’et for at se, om personen har erfaring med de nye jobkrav.
  • Huller i ansættelse. Der er intet i vejen med at have været uden for jobmarkedet i en periode, hvis der er en god grund til det. Så hvis ansøgeren har prioriteret børn eller forsøgt at være selvstændig med et mislykket resultat, skal det med. HR-medarbejderen vil undre sig mere, hvis der er uforklarlige huller.
  • Det personlige onlinefodaftryk. Hvis der er et link i ansøgningen, klikker Ambra Benjamin på det. Derfor er det vigtigt, at det er opdateret.
  • Den overordnede indtryk af ansøgningen. Stavning, grammatik og evnen til at fremlægge idéer skal være i orden. Ellers skaber det bekymring.

Samtidigt skal det fremlægges på en let overskuelig måde, for det tager Ambra Benjamin under 30 sekunder at skimme en ansøgning første gang. Kun hvis ansøgeren går videre til anden runde, bliver der brugt yderligere tid på ansøgning og CV.

LÆS OGSÅ: ”Usædvanlig direktørjagt hos Holm & Bertung”

Ambra Benjamin mener, at erfaring er vigtigere end uddannelse, selvom uddannelse naturligvis ikke skal underkendes. Samtidigt er det vigtigt at bringe personlighed ind i CV’et, så det ikke kommer til at virke alt for trist og kedeligt. Det er en balancegang, men en sjov bemærkning vil de fleste bide mærke i og ikke opfatte som værende negativ.

Til gengæld skal CV’et ikke være alt for langt, så med mindre ansøgeren er en universitetsprofessor, skal man ikke have et CV på otte sider.

Afslutningsvis skal man holde sig til sandheden, for usandheder vil som regel altid blive afsløret. Derfor skal man ikke overdrive titler og ansvarsområder, hvis der ikke er dækning for det.

Kilde: Quartz