Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Danmark ligger i toppen for e-handel i EU

Ifølge en britisk analyse kommer Danmark ind på en andenplads over e-handelslande i EU. Kommunikationsdirektøren for FDIH er ikke overrasket.
Ifølge en britisk analyse kommer Danmark ind på en andenplads over e-handelslande i EU. Kommunikationsdirektøren for FDIH er ikke overrasket.

Det britiske kontor for nationale statistikker har udarbejdet en analyse, som viser EU-landes generelle brug af onlinehandel. Her kommer Danmark ind på en andenplads med 78 procent danskere, som inden for det seneste år har foretaget et onlinekøb.

Ifølge Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) understreger analysen, at Danmark sammen med de øvrige nordiske lande står stærkt, når det kommer til onlinehandel.

LÆS OGSÅ: ”Udenlandsk e-handel presser dansk erhvervsliv”

”Vi er det mest netparate folkefærd i EU, så vi er gode til at være digitale, og det at bruge en computer, mobil eller tablet ligger os lige for. Så når kunderne tager digitaliseringen til sig, gør forretningerne det også. Over de sidste tre år har vi set en ren eksplosion af, at alle butikker er med på nethandlen,” siger Henrik Theil, kommunikationschef for FDIH, til Fashion Forum.

I den britiske analyse analysen kommer Norge og Sverige ind på pladser lige under Danmark, mens det samlede niveau for de 28 EU-lande ligger på 50 procent af borgerne, som har foretaget onlinekøb inden for det seneste år.

Henrik Theil mener, at det er helt naturligt, at Danmark er langt fremme, fordi vi både har udbuddet, parate kunder og fragtmuligheder. Samtidigt vurderer han, at udviklingen vil fortsætte de kommende år, hvor der også vil ske yderligere innovation på nethandel.

LÆS OGSÅ: ”Gratis rådgivning om e-handel til andre lande”

”Befolkningen født fra slutningen af 1980’erne er internetindfødte, og nu er de som voksne ved at etablere sig, mens de altid har handlet på nettet. Det skifte i opfattelse vil præge de kommende års innovation, så vi vil se en udvikling, hvor der indgår nye forretningsmodeller, fordi den nye generation er så innovative både som udviklere og forbrugere,” siger Henrik Theil.

Han mener, at der på verdensplan vil ske nogle forretningsmæssige kvantespring i de kommende år, og her vil Danmark være helt med fremme, hvis vi bliver ved med at tage tage udviklingen til os.

Ekstern kilde: Office for National Statistics UK