Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Tøjmand taber sag til populær københavner-café

Café Norden har fået rettens ord for, at Troels Holch Povlsen uretmæssigt forsøgte at hæve huslejen, fordi han havde et bedre tilbud fra Prada.
Café Norden har fået rettens ord for, at Troels Holch Povlsen uretmæssigt forsøgte at hæve huslejen, fordi han havde et bedre tilbud fra Prada.

Østre Landsret afgjorde i går, at Bestseller-profilen Troels Holch Povlsen ikke kan hæve den årlige husleje for Café Norden på Amagertorv og Østergade på Strøget i København fra 6,7 til 10 millioner kroner. Det skriver Finans.dk.

Det italienske modehus Prada har uden deres vilje, været indirekt omdrejningspunkt i sagen. Det skyldes, at de i 2012 kom med at tilbud til ejerne af Café Norden, Flemming Holm Knudsen og Charlotte Hovmøller, fordi det italienske luksusmærke gerne ville overtage lejemålet.

LÆS OGSÅ: ” Tysk investeringsselskab køber hele Galleri K”

Prada og Troels Holch Povlsen havde sammenlagt tilbudt Flemming Holm Knudsen 60 millioner kroner for at give slip på sit lejemål, men han afslog i sidste øjeblik og krævede 100 millioner kroner. Derefter stoppede alle forhandlinger.

Det fik ejeren af bygningen, Troels Holch Povlsen, til at kræve en ny husleje på 10 millioner af Café Norden. Men det er ifølge Østre Landsret ikke lovligt, fordi lejetilbuddet fra Prada var over markedsprisen.

Dommen er en stadfæstelse af en tidligere byretsdom og dermed er den endelig. Prada har i dag lejet sig ind hos Illum lige overfor Café Norden.

Kilde: Finans.dk