Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Soft Gallery investerer i GOTS-certificering

Børnetøjsmærket får med GOTS en formel anerkendelse af, de bruger økologisk bomuld af højeste kvalitet, med lavest mulig miljøpåvirkning på sin never out of stock linje Soft by Soft Gallery.
Børnetøjsmærket får med GOTS en formel anerkendelse af, de bruger økologisk bomuld af højeste kvalitet, med lavest mulig miljøpåvirkning på sin never out of stock linje Soft by Soft Gallery.

Soft Gallery investerer i den omfattende certificering på sin never out of stock Soft by Soft Gallery. Og det er noget, der er blevet taget godt imod i markedet.

“Soft Gallery har efter introduktionen af vores GOTS certificerede produkter allerede modtaget meget positiv tilbagemelding fra vores agenter og danske forhandlere. Introduktionen har været fantastisk, og vi har fra flere af vores agenter etableret nye forhandlere allerede. Vi forventer derfor, at det bliver en kommerciel succes udover den først tænkte gevinst, at forsøge at skabe et bedre bæredygtig produktion,” siger Barbara Hvidt, der er den ene af stifterne af børnetøjsmærket.

LÆS OGSÅ: “Forbrugerne spørger: Hvor køber man øko-tøj?”

Det som GOTS – Global Organic Textil Standarden,  i daglig tale GOTS – gør, er at definere krav for at sikre at tekstiler er fra økologiske råvarer. Et GOTS certificeret tekstil er 95-100 procent økologisk fiber. Dermed er GOTS det nærmeste, man kommer en verdensstandard for økologisk tøj.

“I Soft Gallery arbejder vi hele tiden på at forbedre vores produktion, da vi besluttede at øge fokus på bæredygtig produktion, var valget naturligt at vælge den højeste og mest omfattende inden for økologisk bomulds produktion. GOTS varetager ikke bare selve produktionen af økologisk bomuld men også en ansvarlig process i forhold til kemi og til de social forhold  på fabrikkerne og herunder også arbejdsmiljø på Soft Gallery’s kontor og vores samarbejdspartnere på vores lag,” fortæller Barbara Hvidt.

LÆS OGSÅ: “Efterspørgsel på øko-bomuld stiger støt”

De nye GOTS-certificerede standarter vil være tilgængelige fra 7. oktober.

Forbrugerne kan selv tjekke GOTS-certificeringen: På vaskemærket i hver enkelt GOTS-certificeret vare findes der et licens-nummer. Det kan man indtaste i den offentlige database på www.global-standard.org, hvorefter leverandøren af netop den vare oplyses.

Her kan du se en film om, hvad GOTS-certificering er.