H&M anklages for at pynte på CSR-resultater

Stik modsat hvad det svenske mærke skriver i sin CSR-rapport, er de fleste tøjfabrikker tilsyneladende stadig indrettet som de rene dødsfælder for de ansatte i tilfælde af brand.
05.10.2015 ∙ af Redaktionen
Foto: Billederne her er fra Garib & Garib, som H&M sourcer fra og som i 2010 blev ramt af en brand, der kostede 21 mennesker livet (Clean Clothes Campaign).

Det er Clean Clothes Campaign, som repræsenterer en lang række organisationer verden over, der har kigget branchens CSR-indsats efter i sømmene.

LÆS OGSÅ: “Ansatte var fanget i flammerne bag låste døre”

Clean Clothes Campaign har i den forbindelse besøgt 56 produktionssteder hos H&M, som med det svenske brands egne øjne har den højeste produktionsstandarder i Bangladesh.

Hovedparten af H&Ms tøjfabrikker i Bangladesh kan ifølge organisationen stadigvæk klassificeres som regulere brandfælder, hvor medarbejderne i tilfælde af brand ikke kan komme ud via udgange og vinduer.

LÆS OGSÅ: “H&M satser skyhøjt i nye CSR-målsætninger”

De 56 steder omfatter over 78.000 medarbejdere. Men de udgør kun en del af H&M’s i alt 229 produktionsfaciliteter i Bangladesh. H&M er i dag verdens største producent, når det gælder brug af tøjfabrikker i Bangladesh.

Du kan selv læse rapporten fra Clean Clothes Campaign ved at klikke her.