Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne

Kopenhagen Fur bryder med sin nye direktør

Viceadministrerende direktør Kenneth Loberg, der skulle have overtaget jobbet som administrerende direktør i Kopenhagen Fur den 1. november, er fratrådt med øjeblikkelig virkning.
Viceadministrerende direktør Kenneth Loberg, der skulle have overtaget jobbet som administrerende direktør i Kopenhagen Fur den 1. november, er fratrådt med øjeblikkelig virkning.

Det blev for nyligt meldt ud, at Kenneth Loberg per 1. november 2015 skulle overtage jobbet som administrerende direktør i Kopenhagen Fur efter Torben Nielsen, der har bedt om at blive afløst på grund af eftervirkninger af alvorlig sygdom.

LÆS OGSÅ: “Kopenhagen Fur skifter topchef”

Men nu har pelsgiganten udsendt en pressemeddelelse om, at Kenneth Loberg fratræder med øjeblikkelig virkning.

“Efter at have konstateret tillidsbrud har Kopenhagen Furs bestyrelse og administrerende direktør Torben Nielsen været nødsaget til at afslutte Kenneth Lobergs ansættelsesforhold,” skriver Kopenhagen Fur i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: “Kopenhagen Fur risikerer bagslag i strid med DR”

Der vil nu blive igangsat en søgeproces for at finde en ny administrerende direktør til det bebudede generationsskifte i virksomheden.

“Jeg er ked af, det er sket, men jeg har ikke yderligere kommentarer,” siger bestyrelseformand i Kopenhagen Fur Tage Pedersen til Fashion Forum. Han tilføjer, at der ikke er tale om en bortvisning men alene om en opsigelse.

Da Kenneth Loberg nu er stoppet i virksomheden, har Kopenhagen Furs bestyrelse aftalt med Torben Nielsen, at han fortsætter som administrerende direktør indtil 31. oktober 2016.

Sælger primært til de udenlandske markeder

Kopenhagen Fur er en andelsforening ejet af medlemmerne af Dansk Pelsdyravlerforening. Foreningen består af fire landsdelsforeninger og foreningens bestyrelse består af de fire formænd i landsdelsforeningerne samt tre medlemmer, der vælges på den årlige generalforsamling i Dansk Pelsdyravlerforening.

90 procent af de skind, der sælges hos Kopenhagen Fur, er mink. Der omsættes årligt for omkring otte milliarder kroner på auktionerne. Næsten alle skindene sælges til eksport.

Læs selv pressemeddelelsen fra Kopenhagen Fur ved at klikke her.

Artiklen opdateret den 4/10-2015 klokken 17.28 med kommentar fra Tage Pedersen.