Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

IC Group indgår market maker-aftale med Danske Bank

Den danske modeselskab har underskrevet en market maker-aftale med Danske Bank, efter den sidste aftale med Nordea udløb i november 2014.
Den danske modeselskab har underskrevet en market maker-aftale med Danske Bank, efter den sidste aftale med Nordea udløb i november 2014.

Der er indgået en market maker-aftale mellem IC Group og Danske Bank, som betyder, at Danske Bank vil agere som prisstiller i IC Groups aktie på NASDAQ OMX Copenhagen.

”IC Group er noteret på Københavns fondsbørs, men grundet selskabets størrelse og den begrænsede mængde af aktiekapitalen, som er i fri daglig handel, er der en lavere likviditet i handlen med vores aktier. Den begrænsede likviditet vil vi gerne tage hånd om for på den måde at bidrage til en effektiv prisdannelse på IC Group-aktien. Derfor har vi aftalt en prisstillerordning med Danske Bank, som betyder, at de populært sagt garanterer, at der er nogen at handle med på daglig basis,” siger Jens Bak-Holder, chef for Investor Relations hos IC Group, til Fashion Forum.

Aftalen sikrer den daglige likviditet

Det betyder, at Danske Bank kontinuerligt vil stille såvel en købspris som en salgspris i IC Groups aktie. Formålet med aftalen er at forbedre likviditeten i handelen med aktien på NASDAQ OMX Copenhagen for at understøtte en effektiv prissætning på aktien.

Jens Bak-Holder understreger, at Danske Bank ikke har til hensigt at påvirke prisen, men at de bidrager til, at der sker en øget likviditet gennem de daglige handler. Denne type aftale er helt almindelig for mindre børsnoterede selskaber.

LÆS OGSÅ: “By Malene Birger får ny direktør”

”Vi har tidligere haft en lignede aftale med Nordea, men den udløb i november 2014, og siden har vi set den naturlige handelsudvikling an. På baggrund af vores observationer har vi vurderet, at en market maker ordning vil være gavnlig for aktiens likviditet, og den ordning er nu indgået med Danske Bank,” siger Jens Bak-Holder.

Betingelserne i market maker aftalen er, at købspris og salgspris stilles med en maksimal spredning på en procent, og prisen stilles for minimum 500 styks aktier. Aftalen er indgået med start den 1. oktober 2015.