Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Danske designere er on schedule i Paris

Anne Sofie Madsen og Ole Yde er begge at finde på den præstigefyldte liste over modeshows til Paris Fashion Week SS16, der netop er skudt igang.
Anne Sofie Madsen og Ole Yde er begge at finde på den præstigefyldte liste over modeshows til Paris Fashion Week SS16, der netop er skudt igang.

Endnu en gang er de to danske designere en del af det officielle on schedule program i Paris. Anne Sofie Madsen viste tirsdag den 29. september sin kollektion frem, hvilket er tredje sæson i træk. Hos Yde Copenhagen vil onsdag den 7. oktober være fjerde gang, de er præsenteret.

LÆS OGSÅ: “Frugtbart Yde og Becksöndergaard samarbejde i Paris”

“Modeugen i Paris er den, der passer bedst til vores kollektion. Derudover har det altid været en drøm at være i Paris,” fortæller Ole Yde, kreativ direktør for YDE Copenhagen.

Spektakulær i Paris

Yde Copenhagen har i år både vist i København og i Paris. Og der er forskel på de to kollektioner.

“Det show, vi havde i København var meget fokuseret på det skandinaviske marked, derfor viste vi en mere kommerciel kollektion. Paris er uden tvivl den vigtigste modeuge og bliver set af hele verden. Det er her, vi viser den del af vores kollektion, der er mere spektakulær,” fortæller Ole Yde.

Paris er afgørende som modeby

Med snart et utal af modeuger rundt omkring i verden, kan man spørge, om – og hvorfor – lige præcis den parisiske af slagsen er afgørende. Men det er den. For designere, der satser på det internationale marked, spiller modeugen i Paris stadig en rigtig stor rolle, vurderer designer Henrik Vibskov, der også sev er on-schedule i Paris, dog under herremodeugen.

LÆS OGSÅ: “Anne Sofie Madsen satser stærkt på det internationale marked”

”Paris Fashion Week er stadig den største og vigtigste modeuge og den dækker bredt i forhold til indkøbere, der repræsenterer mange internationale markeder,” siger Henrik Vibskov til Fashion Forum.

Paris Fashion Week foregår i perioden 29. september til 7. oktober 2015.