Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Luksusmærke satser nu hele butikken

Anna-Louise Wilk Copenhagen dropper sin subline og går helhjertet ind i sit danskproducerede kerneprodukt med butiksåbning i København.
Anna-Louise Wilk Copenhagen dropper sin subline og går helhjertet ind i sit danskproducerede kerneprodukt med butiksåbning i København.

Den danske designer Anna-Louise Wilk havde store ambitioner, da hun introducerede sit eget danskproducerede tøjmærke tilbage i februar 2015. Hun fik tilknyttet en række agenter, som fik hende overbevist om at lave en billigere subline, der blev produceret i Litauen. Men nu siger hun stop.

LÆS OGSÅ: “Nyt danskproduceret luksusbrand”

“Jeg fik solgt ind til forskellige butikker med min subline, og endda rigtig gode. Men jeg måtte stoppe op og mærke efter, at dette ikke var min drøm, men mine agenters. Derfor tager jeg for alvor fat i min danskproducerede linje igen, som bliver småt og godt og super luksuriøs,” siger Anna-Louise Wilk til Fashion Forum.

Det betyder et endegyldigt farvel til sublinen Wilk og et slagkraftigt comeback til det luksuriøse Anna-Louise Wilk Copenhagen, som hun tager fuld kontrol over gennem sin egen butik.

Det handler om at give en særlig kundeoplevelse

”Jeg synes ikke, at servicen er i top ude i butikkerne, og jeg vil være super ærgerlig, hvis jeg så, at mine produkter bliver dårligt behandlet af en butiksassistent, som ikke er interesseret i arbejdet, men kun er interesseret i, hvornår han eller hun får fri. Kunden skal have en følelse af, at de er noget værd, og jeg vil gerne give den oplevelse til dem,” siger Anna-Louise Wilk til Fashion Forum.

Alt tøjet bliver lokalt produceret i København, for det fortsat ligger designeren på sinde at udbrede kendskabet om, at det godt kan lide sig gøre at få tøj danskproduceret.

LÆS OGSÅ: “CIFF udvælger talenter til sommermessen”

”Det er naturligvis en satsning, men jeg tror fuldt og fast på, at det kan lade sig gøre. Jeg har før taget store chancer, og jeg har lært af mine fejl,” forklarer designeren.

Det kan tyde på, at Anna-Louise Wilk har noget at have sin tro i, eftersom Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary allerede har vist interesse for tøjlinjen.

Designeren låner sine forældres butikslokale

Anne-Louise Wilk har også oplevet interesse for luksusmærket på Instagram, så hun håber, at mærket kan bære en butiksåbning, hvor hun selv varetager al kundekontakt. Samtidigt starter hun ud med kun at have åbent lørdag og søndag.

”Det skyldes, at jeg låner lokalerne af mine forældre, som bruger dem i hverdagene, mens jeg har råderet over dem i weekenderne. Derfor har jeg ingen husleje, så det er en nem måde for mig at starte op på,” forklarer Anna-Louise Wilk.

Butikken åbnede i Nybrogade 18 over for Christiansborg i Købehavn den 25. september. Desuden kan Anna-Louise Wilk Copenhagen også købes gennem en webshop, der åbner om en måneds tid.