Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Kopenhagen Fur skifter topchef

Administrerende direktør i Kopenhagen Fur, Torben Nielsen, træder tilbage. Viceadministrerende direktør Kenneth Loberg overtager som forventet.
Administrerende direktør i Kopenhagen Fur, Torben Nielsen, træder tilbage. Viceadministrerende direktør Kenneth Loberg overtager som forventet.

Allerede i marts 2015 blev vagtskiftet i Kopenhagen Fur meldt ud. Når det endelige ledelsesskifte nu er fastlagt til udgangen af oktober, er det udtryk for dels et ønske om, at væsentlige aktuelle beslutninger med strategisk betydning for virksomhedens langsigtede virke mest hensigtsmæssigt sker med den fremtidige ledelse i funktion. Dels er det et udtryk for hensyn til Torben Nielsens fortsatte efterbehandling af leukemi. Det skriver Kopenhagen Fur i en pressemeddelelse.

“Bestyrelsen beklager meget Torbens beslutning, men den må vi have fuld respekt for set i lyset af den betydelige arbejdsindsats og det engagement, som stillingen kræver. Og Torben har desværre vurderet, at hans nuværende situation ikke giver mulighed for fuldt ud at leve op til disse krav,” siger Tage Pedersen, formand for Kopenhagen Fur.

Pludseligt alvorligt syg

I august sidste meldte Kopenhagen Fur ud på sin hjemmeside, at den mangeårige administrerende direktør var sygemeldt og indlagt til observation for leukemi.

I februar i år skrev virksomheden, at Torben Nielsen atter var udskrevet fra hospitalet og modtog behandling for sin kræftsygdom. Det havde undervejs været muligt for ham at bestride sin stilling i et par ugers intervaller mellem de enkelte behandlinger.

Imidlertid meldte pelsgigaten i marts ud, at Kenneth Loberg ønskede at fratræde sin stilling, og at Torben Nielsen derfor var tiltrådt som viceadministrerende direktør med henblik på at tage over senest ved udgangen af 2016.

LÆS OGSÅ: “Kopenhagen Fur får ny viceadministrerende direktør”

Kopenhagen Fur har gennem de næsten 25 år Torben Nielsen har stået i spidsen gennemgået stor udvikling og fremstår i dag som en af Danmarks største og mest succesfulde eksportvirksomheder. Samtidig er det lykkedes at placere både de danske minkavlere og deres fælles virksomhed i en absolut verdensledende position.

“Torbens visioner og pionérånd har været et stort aktiv for hele vores branche, og vi har da også i dag en fuldstændig enig bestyrelse og medlemskreds bag de helt nødvendige fornyelses- og vækststrategier, der har bragt os minkavlere og vores fælles virksomhed frem til den position, hvor vi er i dag. Den hovedlinje skal vi fortsætte uændret for fuld kraft, og heldigvis har vi i Kenneth Loberg en rigtig kompetent afløser, som selvsagt allerede er godt i gang,” siger Tage Pedersen.

Kenneth Loberg er uddannet ingeniør og MBA og har tidligere været administrerende direktør i Skako Lift A/S samt i WinGroup/Windoor. Siden 2010 har Kenneth været først salgsdirektør og siden også ansvarlig for Marketing og Business Development i Kopenhagen Fur.

Torben Nielsen vil i det kommende år stå til rådighed for såvel direktion som bestyrelse i Kopenhagen Fur.