Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Dansk designer kom selv til Danmark som flygtning

Den danske designvirksomhed Thi Thao har igangsat en række auktioner af tøj, fordi ejeren bag selv er kommet til Danmark som bådflygtning, da hun var fire år.
Den danske designvirksomhed Thi Thao har igangsat en række auktioner af tøj, fordi ejeren bag selv er kommet til Danmark som bådflygtning, da hun var fire år.

Ejeren af designvirksomheden Thi Thao, Vi Ramlov Hyttel, er så påvirket af den store flygtningestrøm, at hun har valgt at bortauktionere 100 stykker designertøj, hvor overskuddet går ubeskåret til flygtningehjælp. Hendes hjælp skyldes en personlig tragedie i hendes egen barndom.

”Jeg er selv kommet til Danmark som bådflygtning fra Vietnam, da jeg var en lille pige, så når jeg ser billeder af børn på flugt, så ser jeg mig selv. Jeg er rørt over, at så mange danskere har støttet op omkring DR og TV2s indsamlingsshow. For mig drejer det her sig ikke bare om at sende penge til nogen, der har brug for det – det drejer sig om at redde skæbner,” siger Vi Ramlov Hyttel til Fashion Forum.

LÆS OGSÅ: ”Group88 donerer en del af sit overskud til nødhjælp”

Indtil videre er der blevet solgt seks stykker tøj, der har indsamlet 7.000 kroner. Vi Ramlov Hyttel håber på at få hjælp fra kendte kvinder, som vil stille sig frem og gennemføre auktioner over enkelte stykker tøj.

”Det kan både være via deres egne sociale medier eller i forbindelse med private arrangementer eller ved optrædener i offentlig sammenhæng. Det vil vi gerne lade være op til den enkelte. Det vigtige for os er at få indsamlet så mange penge som muligt til flygtningeindsatsen,” forklarer Vi Ramlov Hyttel.

Da hun selv var fire år gammel, sendte hendes mor hende ud af Vietnam som bådflygtning. Hun har aldrig fået en forklaring på, hvorfor hun endte i Danmark.

LÆS OGSÅ: ”Danefæ deler muleposer ud til syriske flygtninge”

Den aktuelle flygtningesituation ripper op i minderne, og derfor håber hun på at kunne hjælpe nogle børn, så de ikke skal leve uden deres familier eller risikere at dø på vejen mod en tryggere tilværelse.

”Hvis jeg kan være med til redde bare én lille pige fra at skulle vokse op i et fremmed land væk fra sin familie, så er det stort for mig – og kan jeg hjælpe flere, så giver det endnu mere mening for mig,” siger Vi Ramlov Hyttel.

Hun vil dels vise noget af tøjet frem på Thi Thaos egen Facebook-side, og hvis nogen gerne vil hjælpe med at lave auktioner af tøjet, kan man ringe direkte til Vi Ramlov Hyttel på 31 344 644 og aftale salg gennem hende.

Alt overskuddet går ubeskåret til UNICEF, Red Barnet og Dansk Flygtningehjælp.