Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland, Kalender

Tag en lederuddannelse i bæredygtig mode

Danish Fashion Institute inviterer til møde om diplomuddannelsen Sustainable Fashion Design rettet mod blandt andet designere i modebranchen.
Danish Fashion Institute inviterer til møde om diplomuddannelsen Sustainable Fashion Design rettet mod blandt andet designere i modebranchen.

Danish Fashion Institute (DAFI) inviterer til morgenmøde fredag den 11. september om diplomuddannelsen Sustainable Fashion Design. Uddannelsen ønsker at give designere, designledere eller produktudviklere en opkvalificering inden for bæredygtighed i modebranchen.

”Det er enormt vigtigt, at modebranchen har fokus på bæredygtighed, og at virksomhederne kan se fordelene i at uddanne ledere med et bæredygtighedssigte,” siger Ida Engholm, lektor på Kunstakademiets skoler for Arkitektur og Design (KADK), der er samarbejdspartner på uddannelsen.

LÆS OGSÅ: ”The Fabric Source har sat fart på bæredygtighed”

Sustainable Fashion Design giver en indføring i projektledelse med fokus på risikostyring, værdianalyse og konkrete redskaber til de vigtigste metoder til implementering af grøn omstilling af modevirksomheder. Men hele tiden med fokus på økonomisk præstation.

”Uddannelsen er både for dem, der allerede har en viden om bæredygtighed, men gerne vil lære at arbejde med de nyeste værktøjer, og for dem, der er nye i forhold til bæredygtighed og grøn omstilling. En vigtig pointe er, at fokus i uddannelsen ligger på designfasen, da det er her, de vigtigste bæredygtighedsbeslutninger bliver truffet,” siger Ida Engholm.

Veksling mellem teori og casestudier

Uddannelsen klæder designere og designledere på til at bruge projektledelsesværktøjer i kombination med konkrete redskaber inden for værdianalyse, livscyklusmodeller, certificeringsordninger og måling af performanceindikatorer.

Arbejdsformen på uddannelsen veksler mellem teoretiske oplæg, casestudier, gruppedialog, workshops og afprøvning af uddannelsens forskellige teori og metoder i praksis. Der vil være fokus på at koble metoder, viden og redskaber med cases fra deltagernes arbejde, som vil blive brugt aktivt i undervisningen.

LÆS OGSÅ: ”Brugen af bæredygtige tekstiler vækster mere end konventionelle”

Uddannelsen foregår hen over tre seminarer fra oktober til december og koster 15.000 kroner. Modulet udbydes af Kunstakademiets skoler for Arkitektur og Design (KADK) i samarbejde med Danish Fashion Institute (DAFI) og Nordic Initiative, Clean & Ethical (NICE).

Mødet foregår fredag den 11. september hos Danish Fashion Institute på Frederiksholms Kanal 30 i Indre København.

Læs mere om uddannelsen Sustainable Fashion Design.