Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Programserie sætter fokus på afrikansk mode

Chris Pedersen har besøgt det enorme kontinent og redegør i en ny programserie, hvorfor det lige netop er Afrikas mode, der er i kikkerten.
Chris Pedersen har besøgt det enorme kontinent og redegør i en ny programserie, hvorfor det lige netop er Afrikas mode, der er i kikkerten.

Tidligere redaktionschef på Cover Man og nu vært og tilrettelægger på DRK Chris Pedersen lægger med sin nye programserie ’Afrika er det nye sort’ fokus på den stigende internationale interesse for afrikansk mode.

Chris Pedersen har de senere år besøgt lande som Senegal, Kenya og Ghana. Han vil gennem programserien fortælle og forklare, hvad opmærksomheden skyldes.

LÆS OGSÅ: ”Tanzania vil være produktionsland”

”Interessen dukkede lige så stille op. Når et kontinent bliver interessant, vender man blikket. De internationale luksusmærker har også fået interesse for Afrika. For eksempel producerer Vivienne Westwood håndlavede tasker i samarbejde med en systue i Kenya,” siger Chris Pedersen til Fashion Forum.

Den stigende internationale interesse er dog ikke kun med henblik på moden. Andre kunstneriske og kreative områder såsom litteratur, design og kunst er også kommet i fokus.

Inspiration fra Vesten

”Den unge generation kigger mod Vesten men med print i fokus. Det er kjoler med skarpe snit og et enkelt design men med gennemgående print. Lige som alle andre steder i verden får de unge deres inspiration gennem de sociale medier,” siger Chris Pedersen.

LÆS OGSÅ: ”Internationale premium brands valfarter til Sydafrika”

Selv om den afrikanske mode trækker på inspiration fra resten af verden, refererer tøjet stadig til de Afrikanske aner.

”Det er print og farver og mode med rødder i de traditionelle klædedragter” siger Chris Pedersen.

Chris Pedersen afholder også foredrag om ny afrikansk mode på kunstmuseet Louisiana i Fredensborg den 9. september 2015.

Programserien ’Afrika er det nye sort’ har premiere på DRK den 2. oktober 2015.