Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Dansk designmuseum viser nutidig dansk design ved Mindcraft15-udstilling

For første gang bliver design- og kunsthåndværksudstillingen Mindcraft vist i Danmark. Designmuseum Danmark sætter med den prisvindende udstilling Mindcraft15 fokus på nutidig dansk design.
For første gang bliver design- og kunsthåndværksudstillingen Mindcraft vist i Danmark. Designmuseum Danmark sætter med den prisvindende udstilling Mindcraft15 fokus på nutidig dansk design.

Den danske design- og kunsthåndværksudstilling Mindcraft15 blev under designugen i Milano tildelt Milano Design Award.

”Mindcraft-udstillingerne i Milano har gennem årene skabt stor international opmærksomhed i designbranchen, og det har længe været et ønske at vise Mindcraft frem i Danmark. Vi er derfor glade for, at et dansk publikum nu får mulighed for at opleve udstillingen på Designmuseum Danmark,” siger Astrid Krogh, formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design, i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: ”Dansk design præsenteres i Milano”

Det er ottende år i træk, at Mindcraft-udstillingen viser det bedste inden for dansk design. 14 nye værker fra 19 af Danmarks bedste designere og kunsthåndværkere vil være at opleve på udstillingen.

”Vi har længe manglet et sted, der repræsenterer hele bredden på den danske design- og kunsthåndværksscene. Mindcraft-udstillingen bliver den poetiske overture til en række udstillinger og begivenheder, der vil gøre designmuseet til omdrejningspunkt for debatten om fremtiden for dansk design. Senere på året følger en stor forskningsbaseret permanent udstilling kaldet Dansk Design Nu!,” siger Christian Holmsted Olesen, udstillings- og samlingschef ved Dansk Designmuseum.

LÆS OGSÅ: ”Modehistoriker: Modeformidlingen har ændret sig markant”

Udstillingen bliver i år kurateret af den dansk-italienske designduo GamFratesi. 

De udvalgte designere og kunsthåndværkere er benandsebastian, Louise Campbell, Rosa Tolnov Clausen, Claydies, Edvard-Steenfatt, Halstrøm-Odgaard, Ole Jensen, Jørgensen-Depping, Akiko Kuwahata, Cecilie Manz, Eske Rex, Tora Urup, Henrik Vibskov og Jakob Wagner.

Mindcraft15-udstillingen bliver vist fra fredag den 18. september 2015 til søndag den 31. januar 2016 på Dansk Designmuseum i Indre København.