Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Kalender

Udstilling om nordisk design til børn slutter

Det er sidste chance for at opleve udstillingen 'Barnets Århundrede', der slutter på søndag på Designmuseum Danmark i København.
Det er sidste chance for at opleve udstillingen 'Barnets Århundrede', der slutter på søndag på Designmuseum Danmark i København.

Søndag den 30. august er sidste dag for udstillingen ‘Barnets århundrede’, der har kørt på Designmuseum Danmark siden januar i år.

Her er der mulighed for at gå på opdagelse i det 20. århundredes nordiske design, kunst og arkitektur til børn. Udstillingen byder på design på alle skalatrin, lige fra plakater, legetøj, børnebøger og julemærker til møbler, skolearkitektur og legepladser med særligt fokus på det danske.

LÆS OGSÅ: “Børnetøjsfirmaer må flytte sig efter børnene”

Ud over at vise hvad godt nordisk design er for børn, er formålet med udstillingen også at fortælle om et vigtigt kapitel i vores kultur- og samfundshistorie, hvor man ikke længere ser børn som små voksne, men man insisterer på at alle børn skal have en barndom.

”Barnets Århundrede skal give os en dybere forståelse for de privilegier, som børn har i dag, og skal samtidig vise, hvordan en designtilgang har ændret karakter over en periode, og har formet sig efter modtagerens, i dette tilfælde børns, behov,” siger Anne-Louise Sommer, museumsdirektør og udstillingens kurator.

Udstillingen Barnets Århundrede er blevet til i et projekt mellem Museum Vandalorum i Sverige, Designmuseet i Helsinki i Finland og Designmuseum Danmark.