Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Designere fremviser brugt tøj ved nyt modeshow

Copenhagen Secondhand Fashion Show giver 20 lokale designere fra København mulighed for at viser deres kreationer af brugt tøj. Inden vil der være et loppemarked i bæredygtighedens tegn.
Copenhagen Secondhand Fashion Show giver 20 lokale designere fra København mulighed for at viser deres kreationer af brugt tøj. Inden vil der være et loppemarked i bæredygtighedens tegn.

Dome of Visions i Indre København bliver stedet, hvor Copenhagen Secondhand Fashion Show løber af stablen den 5. september. Her vil 20 designere fremvise deres bud på, hvordan man kan skabe interessant tøj af brugte materialer.

”Vi vil gerne markere budskabet om, at brugt tøj er prominent og på vej frem. Det kan godt være moderigtigt, mens det tidligere har været en subkultur. Det er smukt, at mange supplerer deres garderobe med genbrugstøj,” siger Martin George Suhr Madsen, medstifter af Tradono, der er et lokalt loppemarked på mobilen, til Fashion Forum.

Spændende outfits af genbrugsmaterialer

De 20 udvalgte designere er alle nyuddannede eller på nippet til være færdige med deres uddannelse fra designskoler i København.

”Showet skal være inspiration til alle om, at man kan skabe spændende outfits udelukkende af genbrugsmaterialer. Reglen er, at materialerne skal være genbrug. Hvis man bruger andre materialer, skal det komme fra bæredygtig vis. Den eneste dispensation er, at de gerne må bruge ny tråd,” forklarer Martin George Suhr Madsen.

LÆS OGSÅ: ”Nordisk rapport skal få grøn mode til at spire”

Efter designerne har fremvist deres kreationer, vil et dommerpanel bestående af Hummel-direktør Christian Stadil, Danish Fashion Institute direktør Eva Kruse, radio- og tv-vært Emil Thorup, blogger Marie My og moderedaktøren Line Hindsgaul kåre en vinder, der får en præmiesum på 10.000 kroner.

Loppemarked i bæredygtighedens tegn

Inden showet om aftenen vil der mellem Dome of Visions og Den Sorte Diamant være Copenhagen Secondhand Bazar på Søren Kierkegaards Plads. Her vil 50 stadeholdere vise noget af det bedste, som secondhand har at byde på inden for kategorierne kvindetøj, sko og accessories.

LÆS OGSÅ: ”Ny secondhand-portal slår på modebloggernes brandværdi”

”Vi ville gerne lave et specifikt loppemarked med tøj, fordi det skal være i bæredygtighedens tegn, hvor tøj fylder meget i det generelle spild. Ti stadeholdere er bloggere, mens andre er inviteret for at holde en stor diversitet af spændende tøj. Røde Kors butikken Fremtiden på Nørrebrogade har også en stand, så når markedet er forbi, får de alt det overskydende tøj, som de andre stader ikke vil tage med hjem,” siger Martin George Suhr Madsen.

Tradono blev startet i 2014 og har i dag 150.000 månedlige brugere på landsplan.

Man kan læse mere om Copenhagen Secondhand Fashion Show her og Copenhagen Secondhand Bazar her.