Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Ungt læderbrand vil have produktion i København

Det treårige mærke LeatherProjects i København producerer lædervarer fra eget værksted. Fokus er på kvalitet, håndværk og overkommelige priser.
Det treårige mærke LeatherProjects i København producerer lædervarer fra eget værksted. Fokus er på kvalitet, håndværk og overkommelige priser.

I et lille men rummeligt læderværksted på Store Kongensgade i København sidder Jeppe Dencker til dagligt og fordyber sig i sin produktion af lædervarer. Der er i dag ikke mange, som mestrer håndværket i Danmark, og det er med til at give LeatherProjects en kant, som få andre i landet kan tilbyde.

LÆS OGSÅ: “Nyt danskproduceret luksusbrand”

Det interessante for os er håndværket. Der er meget fokus på hurtig produktion, men jeg synes, det er vigtigere at se på, hvordan vi kan holde fast i det håndlavede herhjemme,” siger Jeppe Dencker, der foruden LeatherProjects også ejer det ekslusive lædermærke Graae Copenhagen.

Produktionen vækker interesse

Selvom interessen for lædermærket er stigende i takt med, at de stiller op på messer og begynder at markedsføre sig mere aktivt, er Jeppe Dencker bevidst om, at deres vækst skal holdes nede på et realistisk tempo, for at de skal kunne følge med. Derfor foregår promoveringen efter mund-til-mund princippet.

LÆS OGSÅ: “Nikolaj Hust: Der er efterspørgsel efter insourcing i Danmark”

Vi er nået til et punkt, hvor vi har plads til at tage mere ind. Faktisk har vi fået en del interesse fra Japan og Korea, som på mange områder deler mange af de samme designværdier, som vi har i Skandinavien, hvor vi eliminerer det unødvendige og fokuserer på det rene produkt,” siger den selvlærte designer og håndværker.

Teknologi optimerer processerne

Den danske produktion er en udfordring for LeatherProjects. Ifølge Jeppe Dencker er det svært at finde kvalificeret arbejdskraft, da uddannelsen ikke længere eksisterer i Danmark. Derfor søger designeren hjælp i teknologier, som kan være med til at optimere produktionen uden at skulle sende det til udlandet.

LÆS OGSÅ: “Nystartet virksomhed vil specialisere sig i overset accessory-kategori”

For eksempel laser-cutter vi nogle af mønstrene til vores tasker, og på den måde sparer vi tid. Samtidigt er vi i gang med at undersøge, om 3D print kan gøre noget for os i forbindelse med for eksempel hardware,” siger Jeppe Dencker.

Jeppe Dencker stiftede i 2011 LeatherProjects, der udelukkende bruger italiensk vegetabilsk garvet læder.