Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Transkønnede lancerer kollektion for tøjmærke

Det svenske tøjmærke & Other Stories inviterer i forbindelse med lanceringen af en ny kollektion fem kreative, transkønnede til at fortælle en historie, der udvider opfattelsen af køn og identitet inden for mode.
Det svenske tøjmærke & Other Stories inviterer i forbindelse med lanceringen af en ny kollektion fem kreative, transkønnede til at fortælle en historie, der udvider opfattelsen af køn og identitet inden for mode.

H&M Group-mærket & Other Stories lancerer en atheleisure capsule collection, som udfordrer det traditionelle blik på mode. Fem transkønnede skal være frontfigurer i lanceringen af kollektionen.

“Modeverdenen omfavner transkønnede modeller, og det synes vi er godt. Men vi kunne ikke lade være med at spørge os selv, hvordan det traditionelle blik på mode ændres, hvis vi bliver ved med at have det samme hold bag kameraet. Derfor inviterede vi fem fantastiske, kreative transkønnede til at udforme vores nyeste historie,” udtaler Sara Hildén Bengston, kreativ direktør for & Other Stories.

Kønsrollerne i mode er forældede

De transkønnede tæller modellerne Valentijn de Hingh og Hari Nef, fotografen Amos Mac, stylisten Love Bailey og make-up artisten Nina Poon. Udover en fotoserie er der lavet en film, “The Gaze & Other Stories,” hvor de fem diskuterer køn inden for mode.

LÆS OGSÅ: ”H&M vil lancere nyt brand”

“Kategorierne mænd og kvinder i moden er forældede. Jeg synes ikke, at en transkønnet mulighed skal ignoreres. Det burde ikke være så chokerende og radikalt, det handler om, hvad du har det godt i,” siger Amos Mac, der har skudt fotoserien.

Nyt perspektiv på køn og identitet

Den nye kollektion inddrager elementer fra sportstøj, som med en ready-to-wear tilgang skal præsentere en historie, der giver et nyt perspektiv på identitet og køn.

”Ved at blande to kontraster inden for mode, der mikser funktionelle materialer med naturlige kvaliteter som uld, vil disse hverdags-items være legesyge, dynamiske og gå godt til alting,” udtaler Stephanie Sikkes, designer for & Other Stories.

LÆS OGSÅ: ”Den mandlige plus size model kommer for at blive”

& Other Stories blev lanceret i 2013 som en luksuriøs linje til overkommelige priser. Ud over tøj består linjen af sko, tasker, lingeri, skønhedsprodukter, accessories og smykker.