Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Hedi Slimanes forklarer sin forkærlighed for de meget tynde modeller

Saint Laurents provokerende chefdesigner italesætter i et interview sin forkærlighed for tynde modeller. Det stammer fra hans barndom og afspejler hans egen kropsbygning.
Saint Laurents provokerende chefdesigner italesætter i et interview sin forkærlighed for tynde modeller. Det stammer fra hans barndom og afspejler hans egen kropsbygning.

Den ellers pressesky designer Hedi Slimane, som siden sin start hos Saint Laurent både har begejstret og forarget, har under et fyldigt interview med Yahoo Style blandt andet forklaret, hvad folk har kaldt ‘en besættelse af en særlig tynd type ungdomsideal.

”Der er altid en del af det, man laver, der henviser til ens barndom eller ungdom. Jeg var præcis som de her unge, jeg fotograferer, eller som går mine shows,” siger Hedi Slimane.

LÆS OGSÅ: “Saint Laurent skaber en linje uden for kategori”

Designeren fortæller, at både familiemedlemmer og skolekammerater ofte mobbede ham på grund af hans kropsbygning.

”De forsøgte at få mig til at føle, at jeg kun var en halv mand, fordi jeg ikke var atletisk bygget. De mobbede mig et stykke tid og antydede, at ‘tynd’ var bøsset. Der var helt sikkert noget homofobisk og nedværdigende over de kommentarer,” siger Hedi Slimane til Yahoo Style.

Fandt sig selv igennem ‘tynde’ stilikoner

Selvom designeren efter eget udsagn spiste meget og dyrkede en del sport, kunne han ikke ændre sin spinkle kropsbygning. Han fandt trøst i sine musikhelte, som lignede ham selv og ikke skjulte deres tynde kroppe under posede bukser.

”Det var David Bowie, Keith Richards, Mick Jagger, Mick Jones og Paul Weller. Jeg følte en forbindelse til deres fremtoning, æstetik og stil,” forklarer Hedi Slimane.

Dreng og pige med samme silhuet

Hedi Slimanes designs og silhuetter er blevet kaldt androgyne siden 90’erne, og designeren mener, at det er en refleksion af, hvordan han selv så ud under sin opvækst.

LÆS OGSÅ: “Saint Laurent-billede bandlyst i Storbritannien”

”Jeg kunne mærke en mangel på kønsdefinition, og jeg følte mig på bølgelængde med den ‘The Thin White Dude’-figur, David Bowie skabte. Det er ret meget roden til alt, hvad jeg efterfølgende har lavet i design – en dreng eller en pige med den samme silhuet,” siger Hedi Slimane.

I det dybdegående interview taler Hedi Slimane også om strategien til at bringe couture tilbage til modehuset, Saint Laurents nye luksuriøse bygning samt hvorfor det gav mening at fjerne navnet ‘Yves’ fra modehusets tidligere navn Yves Saint Laurent.

Du kan læse hele interviewet her.